Tornaveu
Les històries d’arrel tornen al carrer amb el Festival de Llegendes de Catalunya

La XIII edició ja és a punt amb activitats per a totes les edats que es duran a terme a Sant Martí de Tous entre els propers 30 de juny i 3 de juliol, amb un cartell que segueix apostant per les produccions de nova creació i les companyies en residència. Històries, personatges i melodies populars tornaran a omplir els carrers amb diverses creacions que beuen de les històries d’arrel. El Festival Llegendes s’ha consolidat com un espai d’exhibició de les creacions que tenen com a punt de partida les llegendes i les històries populars. La programació consta d’una trentena d’espectacles de teatre, música, dansa, titelles i narració repartits en diferents zones del poble, com el Castell, l’Ateneu, la plaça de l’Ajuntament, l’Església, el Safareig, el Casal, el Parc Bató, La Casa del Teatre Nu i l’Espai Llegendes.

Tres dels projectes que formen part de la programació d’enguany són estrenes de companyies que han fet residència a La Casa els darrers mesos. Es tracta de La Cervical, amb el Taller de llegendes reciclades, Inca Teatre, que presenta Portes obertes, l’epíleg, i Infantilades, amb Infants de sol i lluna. Durant l’edició passada, dues companyies que van fer residència porten ara el seu espectacle al DeLlegendes: Matito Titelles, amb Tomassa, la Xatarrina, i la Cia. Jordi Font, amb Ells i jo.

Els espectacles del festival tenen un preu fixat de dos euros (amb algunes excepcions, en què són gratuïts) i les entrades es poden comprar de manera anticipada i fins a una hora abans de la representació al web del festival. El festival està organitzat per Teatre Nu, un col·lectiu de professionals de l’art escènic que produeix i fa girar les seves pròpies creacions. En vint-i-dos anys de trajectòria, han creat una vintena de muntatges amb els quals han realitzat més de dues mil funcions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa