Tornaveu
Les 48es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya tiren endavant en temps incerts
Conèixer noves cultures d’arreu del món a través de la dansa, la música i el folklore són els ingredients principals que conformen les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya (JIF), organitzades per l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) des de ja fa 48 anys. Les propostes d’aquest any passen per Colòmbia, Perú, Illa de Pasqua o Equador, i oferiran els seus espectacles en diversos punts del territori català conjuntament amb l’Esbart Sant Jordi-Joventut Nostra de Barcelona i la Cobla Sabadell.

L’espectacle inaugural tindrà lloc el 4 de setembre a partir de les 18.00 hores de la tarda a Calella (Maresme), on l’Ajuntament rebrà de forma institucional els grups internacionals de Colòmbia, Perú, Illa de Pasqua i Equador. A partir de les 21.00 hores, els Gegants i Grallers de Calella i el Capgròs d’Adifolk acompanyaran als grups internacionals pels carrers i places de la vila de Calella en una cercavila ben lluïda. Els actes d’aquest primer dia clouran al Teatre Sala Mozart, on tindran lloc diverses representacions de dansa i música dels grups internacionals conjuntament amb l’Esbart Sant Jordi-Joventut Nostra de Barcelona i la Cobla Sabadell.

Enguany, les Jornades Internacionals també afronten un nou repte: adaptar-se a les mesures sanitàries i de seguretat marcades per la Covid-19. El president d’Adifolk, Ivan Besora, explica a Tornaveu l’esforç que ha suposat organitzar un festival d’aquestes característiques: “hem treballat de valent per tirar endavant les JIF d’aquest any. Molts dels països convidats en aquesta edició finalment no han pogut assistir per les restriccions imposades per la Covid-19, i també hem hagut d’escurçar les dates del festival (de deu a set dies) i limitar els aforaments per garantir la màxima seguretat possible. Malgrat tot, les JIF són, per ara, dels pocs festivals de folklore que se celebraran a Catalunya i a l’estat espanyol”.

El caràcter itinerant de les JIF també ha volgut preservar-se, i un seguit de poblacions catalanes també acolliran les actuacions previstes. Són Barcelona, Santa Maria de Palautordera, Rajadell, Arenys de Mar, Peramola, l’Hospitalet de Llobregat i Ripoll. Consulta tota la programació de les JIF en aquest enllaç.

Vídeo: Espot Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya. Font: Adifolk.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa