Tornaveu
L’Ebrefolk torna a unir les terres de parla catalana

Entre les principals activitats hi haurà tallers d’interpretació (guitarra, guitarró, violi, pandero, castanyetes…), tallers de ball (jota, seguidilla, fandango, ball de coques…) i tallers de cant (gèneres de ball, cançó versada… ). A més, aquesta edició també comptarà amb l’assistència d’una trentena de joves de Canàries, Portugal i Ucraïna procedents de l’intercanvi Rural Up organitzat per l’associació Obre’t Ebre i finançat pel programa Erasmus Plus.

El campus és, de fet, un punt de trobada de la música, la cançó i la dansa d’arrel tradicional en el marc dels Països Catalans, on es duen a terme tallers de ball, cant i instruments autòctons impartits pels millors especialistes. Tot plegat, amb el repte de protegir aquest patrimoni musical, donant-lo a conèixer i creant consciència social. L’Ebrefolk apropa els assistents a la cultura popular, enriqueix la sensibilitat i desperta sentiments de pertinença a un territori, alhora que permet compartir experiències i coneixements aprofundint en l’obra de folkloristes i etnògrafs.

El Campus és una iniciativa de l’associació Espai de So, que pretén difondre el patrimoni etnomusicat. Creat l’any 2013 i reconegut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, busca consolidar-se com un punt d’encontre per a l’aprenentatge, l’intercanvi i la difusió de coneixements, la interrelació, la convivència i el treball de grup en un entorn privilegiat.

Us podeu inscriure a través de la butlleta que trobareu fent clic aquí

Presentació de les revistes sobre cultura popular

El teatre La Llanterna de Móra d’Ebre acollirà, divendres 8 de juliol (20.00h), una triple presentació de revistes sobre cultura popular. Els assistents podran conèixer la tasca duta a terme per Canemàs, Caramella, La Riuada, Saó i Gaiteros de Aragón.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa