Tornaveu
La fusió i la sardana tradicional, protagonistes del festival ‘Amb So de Cobla’

El festival no comença fins d’aquí una setmana, però aquest diumenge 28 de juliol ja s’ha celebrat la 51a edició de l’Aplec de la Sardana, que ha servit com a preludi. Per donar major rellevància a l’esdeveniment, hi van participar dues cobles de fora de Catalunya: La Principal d’Amsterdam i la Mil·lenària ‘Fidelíssima Vila de Perpinyà’, en reconeixement al municipi que enguany ostenta el títol de Capital de la Sardana 2019. Ambdues formacions van actuar al costat de les cobles Bisbal Jove, Baix Empordà i Mediterrània.

La inauguració oficial serà així dimecres 7 d’agost, amb el 19è Concert de la Costa Brava – Memorial Ricard Viladesau, amb La Principal de la Bisbal i Els Montgrins, una proposta que vol recordar un dels tenoristes més importants de la història de la sardana.

Com a novetat d’enguany, el festival ha apostat per la producció pròpia amb reconeguts noms de l’escena nacional: la Llibert Fortuny Electro Cobla Sound (8 d’agost), amb el saxofonista Llibert Fortuny, una proposta que mescla jazz tradicional amb elements de l’electrònica; la Big Cat de música llatina (9 d’agost), un projecte sorgit de l’Escola Superior de Música de Catalunya, i el grup Obeses amb la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses (10 d’agost), una producció trencadora que fusionarà modernitat i tradició.

A més d’aquests noms, el programa presenta altres propostes interessants. A tall més clàssic, el concert ‘Som’, amb que la cobla La Principal del Llobregat festejarà el seu 90è aniversari. I més trencadores, The New Catalan Ensemble, que presentarà el seu projecte Bestiari a partir del poemari homòleg de Josep Carner, i la Cobla Tropic & Cobosmika i el seu nou espectacle itinerant de carrer, basat en petites joies de música llatinoamericana.

Per tancar el festival, diumenge 11 d’agost se celebrarà l’exhibició de colles sardanistes, amb Infern, la colla gran del Grup Sardanista Montserrat de Lleida, i la cobla Mil·lenària ‘Fidelíssima Vila de Perpinyà’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa