Tornaveu
La fusió de música mallorquina i dansa contemporània de ‘Sa Mateixa’ arriba dijous al Tradicionàrius

L’espectacle és fruit d’una trobada entre les dues artistes que va impulsar l’Auditori de Barcelona i que es va presentar recentment al festival És Dansa. A través d’una fotografia familiar es dispara un recorregut cap a la tradició́ des de la contemporaneïtat. Dos ballarins –la Lali Ayguadé i Magí Serra– i tres músics –Laia Vallès, Santi Careta i Joana Gomila (en la veu)–, “han trobat un llenguatge comú que llegeix el passat per portar-lo cap al present”, segons van explicar les mateixes directores.

Amb grans dosis de sensibilitat, poesia i humor, es recuperen, revisen i fusionen el folklore d’arrel balear i temes pop, les tonades i l’electrònica, la polca, la jota, el camp i la ciutat, el joc i el ritual, l’espontaneïtat de la vida i la presencia eterna dels ancestres.

Un Tradicionàrius multidisciplinar i mestís

Sa Mateixa és una de les propostes més innovadores del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, una cita que en la seva 32a edició aposta per un major protagonisme de la dansa, la barreja de disciplines i el mestissatge, i que vol demostrar la vitalitat de la música d’arrel tradicional. Segons va explicar el seu director, Jordi Fàbregas, l’objectiu no es mostrar “només tradició paralitzada i guardada en una vitrina, sinó que es busca una lectura actual d’aquesta música i del seu esperit”. El festival, amb el Centre Artesà Tradicionàrius al barri de Gràcia de Barcelona com a centre neuràlgic, acollirà més de 70 grups i artistes repartits en més de 60 espectacles fins al 12 d’abril.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa