Tornaveu
El teatre amateur torna a envair els carrers de Girona

Els carrers de Girona es preparen per acollir una nova edició del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, que enguany arriba a la seva 23a edició i que tindrà lloc del 22 al 26 d’agost. Organitzat per la Diputació de Girona des de l’any 1992, està dedicat al teatre amateur i acull grups de teatre de tot el món que representen les seves obres davant del públic i els professionals del sector.

Pots consultar aquí tota la programació del FITAG 2023.

Novetats en el festival

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona inclourà aquest any activitats diürnes en un nou espai, batejat com l’Envelat, que serà la seu del certamen per fer-lo més accessible. La vela, situada davant la Casa de Cultura de Girona, neix amb la voluntat de ser un espai de formació, debat i socialització al voltant del teatre no professional, amb activitats com ara tallers per a tota mena de públic, xerrades adreçades a companyies del sector, prèvies a les funcions, post-funcions i les sessions del Fitag Nits, amb teatre de varietats. L’Envelat és la novetat més destacada del Fiatg, que també arriba amb un relleu a la direcció després de la sortida de Martí Peraferrer, director artístic del certamen durant els darrers divuit anys. De moment, aquest canvi, per concurs públic, es farà durant un any, fins que els organitzadors acordin la millor fórmula de gestió per al futur.

Farfalla Coproducció ITAE i Escenamateur

Un programa eclèctic, prèvies i assaigs oberts

El programa d’aquesta 23a edició inclou propostes innovadores dins el teatre amateur, com el teatre-dansa o els espectacles transmèdia, però també clàssics catalans com una adaptació de Terra baixa d’Àngel Guimerà. Entre les moltes propostes que es podran veure de forma gratuïta als carrers de la ciutat entre el 22 i el 26 d’agost hi ha De Ovidio y las Heroidas, Situació Bis, ¡Silencio, se piensa!, Farfalla, Estrès, 16, calle Sant Climent, Terra Baixa, La parella és…, Katabaza o Moonlight sonata.

Abans que comencin les representacions a les 18h es pot gaudir de La prèvia a l’espai Envelat, on els assistents poden compartir l’emoció que se sent abans que pugi el teló i els actors surtin a escena. Un espai amb música, zones de descans i barra, en què els espectadors poden fer el toc, conversar tranquil·lament i connectar amb altres espectadors, compartint l’entusiasme i les expectatives sobre les actuacions que els esperen. I si voleu assistir a un assaig obert, ho podeu fer a les 10 del matí també a l’Envelat. Els assajos oberts ofereixen una visió privilegiada al món del teatre amateur. Permeten apreciar la passió, la dedicació i la col·laboració que hi ha darrere les obres que es presenten als diversos espais escènics de Girona durant el festival.

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa