Tornaveu
El VIII Festival de Músiques en Terres de Cruïlla se centrarà en el binomi música i arts visuals

El festival segueix la trajectòria iniciada en les edicions anteriors dedicades a explorar les relacions entre la música i altres àmbits, i si anteriorment s’havia parlat de literatura, la vida quotidiana, la festa i la dansa, enguany se centrarà en els seus vincles amb les arts visuals. Per fer-ho, enguany s’han convidat una quinzena d’artistes plàstics, video-Dj, il·lustradors, creadors d’escultura sonora, programadors i artistes visuals en general, que relataran les seves experiències, combinades amb algunes performances. Entre els participants, estaran el músic Josep Ollé, l’il·lustrador Ignasi Blanch, l’artista Elisabeth Sabala, l’escultor sonor i docent Vicent Matamoros, les artistes plàstiques Magdalena Jaume i Noemy Berbel i la programadora creativa Marta Verde, que oferirà una ponència marc sobre Codi i performance.

Noves expressions per a la música de banda

Al vespre, el Festival es desplaçarà a la Casa de Cultura per celebrar Vents de canvi. Es tracta d’un espectacle que combina la música de la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca amb la intervenció d’artistes visuals en directe: Roser Gay (Il·lustradora i creativa), Martí Ruiz (escultura sonora), Elisabet Sabala i Efeemege (música i pintura), Sergi Palau i Murcof. Comptarà amb la participació de Pep Vila i hi participaran l’Associació de Ball de la Sénia i el Grup de Dolçainers de Joventuts Unides.

Per assistir a la jornada cal fer inscripció prèvia en aquest enllaç i per a l’espectacle cal reservar entrades (per telèfon 679364008, de dilluns a divendres de 12.30-13.30h, o per mail a [email protected]). La jornada també es podrà seguir en streaming.

Taller de soundpainting

El festival, per les circumstàncies excepcionals del moment, deixa de banda altres actes com la trobada de grups de danses, els tallers de jota o el sopar musical. Sí que hi haurà, com a acte previ, una setmana abans (dissabte 17 d’octubre), un espai reservat als més joves, amb un taller gratuït de soundpainting. El músic Agustí Martínez convidarà als alumnes de les escoles de música a experimentar amb la intervenció artística i a obrir els ulls a nous camins i nous interessos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa