Tornaveu
El festival Llegendes de Catalunya canvia el format, però serà presencial

Serà una de les primeres proves de foc del desconfinament de la cultura popular. El festival Llegendes de Catalunya, que acull cada any el municipi de Sant Martí de Tous, tirarà endavant de forma presencial, entre els dies 3 i 5 de juliol –podria ampliar-se i començar el dia 2-, però amb un format més reduït. Com explica l’organització, tots els espectacles hauran de ser a l’aire lliure i amb aforament limitat, en què es respecti la distància social i aplicant totes les mesures higièniques i les normes que siguin vigents en el moment de la celebració del festival.

Víctor Borràs, dramaturg, director i cofundador de la companyia Teatre Nu, que assumeix per primer any la direcció artística del festival, explica que l’ajuntament del municipi els ha donat llum verda: “La intenció inicial era fer una cosa simbòlica, abans de les fases de desescalada, en què no hi havia massa possibilitats de fer pràcticament res, però llavors vam pensar que potser sí que era possible celebrar el festival d’una altra manera. Tot a l’aire lliure, amb menys gent, espectacles de menys durada, recintes delimitats i controlats”. Això sí, les companyies que s’hi havien inscrit, ja al mes de gener, hauran de verificar si volen i poden adaptar el seu espectacle. Les companyies que no puguin adaptar el seu format, podran venir al municipi més endavant, tal com ha anunciat el consistori de Sant Martí de Tous.

Per tal d’oferir totals garanties sanitàries, en tots els espectacles es controlarà l’aforament, de manera que el públic necessitarà un tiquet, sigui la compra d’una entrada o una reserva que, en qualsevol dels casos, haurà de fer de forma anticipada. De fet, la direcció compta que el festival acabarà essent més per al poble que per als forasters: “Serà retre un homenatge als habitants del poble i els voltants, que hem patit molt”, diu el director artístic.

Llegendes de Catalunya vol ser un “motor”, per tal de mostrar que hi ha la possibilitat de començar a fer coses, amb totes les precaucions necessàries. “El poble, els veïns, són molt responsables, creuen en el que fem, saben de què estem parlant i saben que haurem de fer bé les coses”, explica Borràs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa