Tornaveu
El Festival de Músiques en Terres de Cruïlla tractarà les relacions entre música i festa

El programa començarà diumenge 21 d’octubre, a les 12h, amb un taller gratuït de jota cantada i jota ballada a càrrec d’Arturo Gaya, membre del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i Ester Baiges, al Recinte de la Fira d’Artesania de la fusta de la Sénia. La resta d’actes se situen en el següent cap de setmana i contemplen la jornada de conferències sobre Les músiques de la festa, gratuïta, però cal inscripció prèvia, que tindrà lloc a les 9:30h a l’Auditori del Centre Obrer. La jornada començarà amb la ponència marc Música i festa en el context mediterrani, a càrrec d’Anaïs Falcó, llicenciada en etnomusicologia a l’ESMUC i intèrpret de música tradicional. A continuació hi haurà una roda d’experiències, sobre el Seguici festiu, música i protocol, a càrrec de Rosa Canela, de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, així com ponències sobre les músiques de Santa Tecla, el paisatge cultural de l’ermita de la Pietat d’Ulldecona, les orquestres de ball, les músiques de la Patum, les músiques i rituals de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, o la Música de la Festa del Mercat a la plaça d’Amposta. Després de la pausa per dinar, a les 17h, Francesca Roig parlarà del ball de mantons de Vilanova i l’historiador Joan Roig, del ball de mantons d’Ulldecona.

La jornada del dissabte 27 d’octubre continuarà amb diverses demostracions a la Plaça major de la Sénia, amb un espectacle, a les 18:30h, a càrrec dels alumnes de les Escoles de Música de Joventuts Unides, l’Agrupació Musical Senienca i el grup Corrandes són Corrandes, i d’altres actuacions com el ball de mantons d’Ulldecona o la dansa de la Sénia a càrrec del Grup de Jota de la Casa d’Andalusia i els dolçainers de Joventuts Unides. Per últim, dissabte acabarà, a les 21.30h amb un sopar, tiquet de 32 €, acompanyat d’un concert de Corrandes són Corrandes, al Restaurant Antic Molí.

Diumenge 28 d’octubre hi haurà un seguici festiu amb elements de diversos territoris de parla catalana, que començarà a les 11h a l’Ajuntament, amb els gegants de la Sénia, de Falset, el nan Cucut de Barcelona, els tornejants d’Algemesí, els dolçainers de Joventuts Unides, entre d’altres com ara el ball de turcs i cavallets de Tarragona.

La 6a edició del festival de Músiques en Terres de Cruïlla es clourà amb el concert el 3 de novembre a les 21.30h a la Casa de Cultura de la Sénia amb Franca Masu, cantant de l’Alguer i la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca. El concert tindrà un preu de 5 € i les entrades es podran adquirir a les oficines de l’Agrupació Musical Senienca (carrer Bisbe Berenguer de Prats 7, a La Sénia), del 15 al 30 d’octubre.

El Festival Musiques en Terres de Cruïlla l’organitzen l’Agrupació Musical Senienca La Sènia, el Centre d’Estudis Seniencs, l’Institut Ramon Muntaner.

Documents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa