Tornaveu
El Festival de Llegendes de Catalunya porta al carrer les històries d’arrel

L’organització encara aquesta edició, encara marcada per les restriccions de la Covid-19, amb l’esperit de tornar a viure un esdeveniment que ompli els carrers i les places de Sant Martí de Tous d’històries, personatges i melodies populars. Tot i que la situació sanitària encara no permet fer un festival en les mateixes condicions que el 2019, s’aposta per un programa que porti al carrer diverses creacions que beuen de les històries d’arrel.

La programació d’espectacles és l’eix central del Festival, per poder ser un espai d’exhibició de les creacions que tenen com a punt de partida les llegendes i les històries populars. El festival comença amb l’actuació de Jaume Arnella i Conrades són conrades i amb la inauguració de l’exposició Any Tomàs amb col·loqui i música. Així, passaran per Sant Martí de Tous propostes com Teatre de l’Aurora, Mondongo, contes a la pell, paraules que trenquen ossos, Safareig, una flor no fa estiu, llegendes de Girona, Dones en tota regla, la petita Capmany, Dones d’aigua, Deu anys de cançons i rimetes, més enllà del bosc o Iaia, memòria històrica, entre altres.

Però el festival és també un espai de reflexió, atès que les llegendes que han anat passant de generació en generació interpel·len la societat catalana, obren interrogants i connecten amb la nostra tradició, a la vegada que qüestionen permanentment la seva vigència. Per aquesta raó el Festival és també un espai d’intercanvi d’experiències i inquietuds entre públic i creadors per poder entendre quin és el paper de les històries d’arrel en els nostres dies. També des del Festival s’ha elaborat un mapa interactiu de llegendes dels Països Catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa