Tornaveu
El festival Amb So de Cobla assoleix els 6.000 espectadors

Han destacat, en aquest sentit, les propostes capaces d’atreure un públic jove i d’arreu de Catalunya. Després de molts mesos d’expectatives, dissabte a la nit s’ha presentat l’esperada col·laboració entre el grup Obeses i la cobla Berga Jove. En la mateixa línia transgressora i híbrida, el saxofonista Llibert Fortuny ha fet una versió sui generis – amb molt poder dels instruments de vent i l’electrònica- de cançons emblemàtiques del corpus musical català, com ara Canigó, el Ball de l’Àliga o temes populars dels Setze Jutges. Ambdues propostes, la de Fortuny i la d’Obeses, podran tornar-se a veure en el marc de la 22è Fira Mediterania de Manresa.

L’actuació de Coblatropic & Cobosmika tampoc ha deixat gens indiferent al públic. Al ritme d’un combó llatí de metalls i percussió, el públic palamosí ha presenciat un espectacle itinerant que convidada a participar -i ballar!- en una cerimònica pagana de cultre a l’amor i a la pau. En les mateixes coordenades musicals, la formació Big cat de Música Llatina ha ofert un repertori coblístic inspirat en la música tradicional sud-americana, com ara el Joropo venessolà, el tango argentí, el baiao brasiler i el Son Montunu cubà.

Les altres propostes del festival han tingut un caràcter més nostrat. Ha estat el cas del 19è concert de la Costa Brava, a càrrec de La Principal de la Bisbal; l’actuació de La Principal del Llobregat; l’exhibició de les Colles Sardanistes; i també la nova producció de The New Catalan Ensemble, que en motiu del 50è aniversari de la mort de Josep Canrer, ofereix una musicació del poemari Bestiari.

El Festival Amb So de Cobla està organitzat pel Departament de Cultura, l’Ajuntament de Palamós i l’Agrupació Sardanista Costa Blava, i compta amb el suport de la Diputació de Girona i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa