Tornaveu
El 33è Aplec Internacional a Alguer se celebrarà del 24 al 26 de setembre

La presencialitat és insubstituïble, però no pas irreemplaçable. Les restriccions socials han obligat a celebrar la 3a Gala de l’Any d’Adifolk en format virtual, però no han impedit que es desenvolupés amb el format virtual. Més de 600 espectadors han seguit l’acte, presentat ahir al vespre des de Lloret de Mar.

En el parlament de benvinguda, el president d’Adifolk Ivan Besora ha tingut un record per totes les persones vinculades a la cultura popular que han estat víctimes de la pandèmia, ha desitjat poder retornar aviat als carrers, i també ha tingut un record pels polítics represaliats. A continuació ha estat el torn dels representants institucionals. El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència Bernat Soler, que ha lloat la tasca desenvolupada per la cultura popular per internacionalitzar Catalunya. En el mateix sentit s’ha expressat la consellera de Cultura Àngels Ponsa, qui ha volgut fer un reconeixement a la trajectòria desenvolupada per Adifolk, que ha definit com a exemple que “el voluntariat cultural és la base del nostre país”.

La Gala ha prosseguit amb la projecció d’un videoresum de les activitats desenvolupades per Adifolk el 2020. Un any marcat òbviament per la situació sanitària, que ha provocat l’ajornament de la jornada Inculca’t (prevista a Capellades el 30 de maig) i l’Aplec Internacional. Tanmateix, el virus no ha impedit la celebració de les Jornades Internacionals Folklòriques (4-10 setembre) ni de la mateixa Gala de l’Any.

Com és habitual des del seu sorgiment, Adifolk ha volgut aprofitar l’acte per fer reconeixements en tres categories: al Grup de Dansa Cor de Catalunya (millor Grup), a la Coordinadora de Balls de Bastons de Catalunya (millor federació) i als sanitaris del món de la cultura popular (millor Personalitat de l’Any).

33è Aplec Internacional a l’Alguer

Durant l’esdeveniment, l’equip d’Adifolk ha anunciat que el 33è Aplec Internacional se celebrarà a Alguer del 24 al 26 de setembre del 2021. Els grups que desitgin participar-hi poden presentar les sol·licituds fins al 6 de gener

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa