Tornaveu
Arriba la 6a edició del festival Amb So de Cobla

Després de dos anys marcats per la pandèmia, el festival Amb So de Cobla tornarà al seu format habitual. La nova edició s’inaugurarà amb un gran concert de l’orquestra OMAC dimarts 2 d’agost, a les 22.00 h, a la Plaça Sarquella. L’actuació barrejarà el so de la cobla amb la formació estàndard d’una orquestra simfònica. La programació d’enguany estarà marcada especialment per les coproduccions i també per la seva habitual trangressió, presentant els instruments de la cobla catalana en nous formats musicals, amb l’objectiu d’acostar-se al públic més jove.

En coproducció amb la Confederació Sardanista de Catalunya i creat expressament per a la gala de La Sardana de l’Any, s’estrenarà oficialment la fusió de la Cobla Maricel amb el grup vocal In Crescendo i amb la cantautora i compositora Anna D’Ivori. Serà el dijous 4 d’agost, a les 22 h, a la Plaça Josep Sarquella.

Així mateix, després de coproduir-la conjuntament amb la Fira Mediterrània de Manresa, i després de girar-la durant dos anys en festivals, Za! & La Transmegacobla, acompanyats per les veus de Tarta Relena, portaran la seva particular fusió entre la distorsió, la psicodèlia i el so de la cobla. La vetllada tindrà lloc divendres 5 d’agost, a les 22 h, a la Plaça Josep Sarquella.

Un festival que també comptarà amb la tradició i el públic familiar

Les formacions clàssiques de Cobla també seran presents enguany en dos concerts. En primer lloc, el dimecres 3 d’agost a les 22 h a L’Arbreda, serà el torn del ja clàssic 22è Concert de la Costa Brava (Memorial Ricard Viladesau), amb la Principal de La Bisbal i Montgrins. Així mateix, des de la Catalunya del Nord, el 4 d’agost, a les 19 h, a la Plaça Catalunya, La Cobla Rossellonesa oferirà una actuació en un format més reduït del que és usual, proposant un recorregut per la història de la música catalana.

El format més familiar de la sisena edició anirà a càrrec de La Cobla Bisbal Jove, que de la mà de l’actor David Planas portaran l’espectacle Ssshht!, una aventura per a tots els públics per descobrir de ben a prop els instruments que formen una cobla, escoltar i gaudir amb una gran varietat de música. Serà divendres 5 d’agost, a les 19 h, a la Plaça de Catalunya.

Utilitzar la tradició per mirar cap al futur

Per clausurar la sisena edició, el dissabte 6 d’agost, a les 22 h, la Plaça Josep Sarquella acollirà el concert Coblism 2, una producció del DJ i productor musical del Rosselló, Raph Dumas, conjuntament amb la polifacètica Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. Dins de l’espectacle, es fusionaran en tots els sentits per fer una lectura molt actualitzada del Caminar de la Tradició. Per l’ocasió, estaran acompanyats per la reconeguda companyia de dansa Cobosmika, creada l’any 2000 per la palamosina Olga Cobos i l’eslovac Peter Mika.

El músic i director artístic del festival, Adrià Bauzó, destaca que “la finalitat del festival serà utilitzar la tradició per mirar cap al futur. L’objectiu principal serà difondre el so de la cobla i dels instruments que hi formen part, però a la vegada deslligar-ho de la visió generalista, presentant propostes actualitzades del so de la cobla amb sons actuals, moderns”.

El festival Amb So de Cobla és impulsat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, organitzat pel Departament de Cultura i l’Ajuntament de Palamós, i compta amb la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya i la Diputació de Girona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa