Tornaveu
Arriba el Festival EVA, amb més de 80 propostes al voltant de la paraula

El poder de la paraula (dita o cantada), la tradició, l’aposta per la proximitat i el petit format i escenaris a l’aire lliure i en entorns naturals tornen a ser les claus del Festival En Veu Alta. L’esdeveniment, que enguany arriba a la 19a edició, presenta prop de 170 artistes i més de vuitanta propostes, de narració oral, concerts, teatre, xerrades i espectacles per a tots els públics, la gran majoria gratuïts o amb preus populars, en places o a peu de carrer, jardins, biblioteques, castells o claustres d’esglésies o inclús cementiris.  

L’EVA s’inaugurarà el divendres 2 de juny a La Torregassa amb Carles Dénia, que oferirà en format trio una selecció dels seus temes, especialment del guardonat El Paradís de les Paraules, amb versos dels poetes valencians d’Al Andalus. Durant un mes el festival es desplegarà per una trentena de poblacions, fins al 25 de juny al Penedès i després i fins al 2 de juliol a la localitat de Pradell, al Priorat. El programa, que enguany agafa el lema ‘De qu(eva) la realitat?’ per convidar-nos a reflexionar sobre veritat i fantasia, s’estructura en diversos eixos temàtics, amb la narració, la literatura i la música com a protagonistes.

En l’àmbit de la narració, destaquen títols com Un segundo bajo la arena, basada en Bodas de Sangre, del Col·lectiu Desasosiego; La tendresa del Goril·la, una vista a Georges Brassens i antídots contra l’estupidesa i el pensament gregari per part de Ferran Frauca i Miquel Pujadó; Absenta, un homenatge als poetes anarquistes del modernisme de Quimet Pla i Núria Solina, o dues sessions de contes de Roald Dahl. El poeta Eduard Carmona i el músic Guillem Callejón presentaran un espectacle al VINSEUM i a Pradell de la Teixeta sobre el Rector de Vallfogona amb motiu dels 400 anys de l’aniversari de la seva mort.

En narració familiar, comptarà amb veus de renom com Mon Mas, Almudena Francés, Ada Cusidó, Carles Alcoy, Jordi Font o  Assumpta Mercader. Com a novetat, l’EVA es desplaçarà a diverses escoles de Vilafranca del Penedès i de Cunit, per oferirà espectacles gratuïts per a tota la comunitat educativa.

En l’apartat musical, el festival ha programat les actuacions Corrandes són corrandes,  l’acordionista Pere Romaní i el cor Francesc Valls, que actuarà a l’església de Sant Pere de Vilafranca per presentar La polifonia veneciana del 1600: Monteverdi i Gabrieli.

El programa oferirà també nombrosos espectacles reconeguts amb premis de crítica i públic. Entre ells, la Ciutat Dormitori, una passejada “crítica i col·lectiva” pel cementiri de Vilafranca ideada per Contenidos Superfluos i Teatre Lliure; Iaia, una reflexió de Mambo Project al voltant de les videotrucades entre les àvies i els seus néts i netes que van proliferar durant la pandèmia, o les irreverents Glorias Cabareteras.

Altres propostes inclouen un taller de formació per la lectura d’Anna Roig, una xerrada del lingüista i antropòleg Bernat Bardagil sobre la seva feina de documentació de llengües amazòniques en perill d’extinció, art mural a diverses localitats del Penedès i els telèfons de l’EVA, que tornaran a explicar contes a cau d’orella de forma personal i intransferible.

Consulta tota la programació en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa