Tornaveu
Arbúcies, epicentre del flabiol català

Per fer valdre aquest patrimoni, des de 1985 se celebra la Festa del Flabiol d’Arbúcies (La Selva), en què durant dos dies flabiolaires i amics del flabiol i la música tradicional compartim melodies, recursos, projectes i experiències, tot en un marc festiu i acollidor.

La jornada començarà amb l’Assemblea de Flabiolaires a la sala d’actes del Museu Etnològic del Montseny i amb un dinar de germanor. A les 15.30 h arrenquen els col·loquis també al museu: Pere Jordà: “El flabiol Toron de París”; Jaume Ayats: “A cent anys de les recerques de l’Obra del Cançoner Popular sobre els flabiolaires de tradició oral”; Jaume Nonell Juncosa: “Blanca Nadal Collell (1915-2013). La primera dona flabiolaire en una cobla de sardanes”; Anaís Falcó: “Presentació del llibre Els instruments de música tradicional“, i Ángel Vergara: “Ara que fa vint anys”.

A la tarda, a la plaça de la vila hi haurà audició de sardanes obligades de flabiol amb la Cobla Lluïsos de Taradell i els flabiolaires Jordi León, Bernat Castillejos, Aurore Vicentini, Salvador Coll, Ferran Carballido i Jordi Figaró. Al vespre, castanyada popular i després, al teatre Cal Xic, concert de l’instrument convidat: “De chuglar, salterio y tamborín”. I després del sopar popular, actuació amb flabiols al Bar de la Nova Llar de Jubilats.

L’endemà, de 10 h a 14 h es podrà gaudir de la fira de luthiers i productes flabiolístics. Després plantada de gegants i a les 13 h, pels carrers i places d’Arbúcies, flabiols pels quatre cantons, seguit d’una cercavila. Arribats a la plaça de la Vila, es tocarà una peça conjunta i roda de flabiols. I després del dinar, gran concert de flabiols al Teatre Cal Xic a càrrec de totes les cobles i solistes participants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa