Tornaveu
Àmplia mostra de joc tradicionals en el 8è Festival DAU Barcelona

La Fàbrica Fabra i Coats ha tornat a ser el recinte escollit per albergar una gran varietat de modalitats lúdiques: escacs japonesos, mots encreuats, els tradicionals jocs de taula, cartes, aualé concursos interactius, una escape room, i també propostes educatives per a facilitar l’aprenentatge cognitiu i emocional d’adults i infants. Tampoc hi faltaran, d’altra banda, conferències i xerrades sobre tots els aspectes relacionats amb el joc.

En la secció Dau Tradicional, a càrrec de la Cia. de Jocs l’Anònima, els visitants podran passar una estona d’allò més entretinguda coneixent jocs populars de Catalunya, com ara les rutlles, les bitlles, el tir de fona, les baldufes i la morra, entre altres. Una àmplia oferta complementada amb sessions d’aprenentatge de jocs d’origen asiàtic, com el kendama i el io-io, i la mostra de jocs tradicionals de la Bretanya gentilesa de l’associació La Jaupitre. Com a bonus track de tot aquest ventall, dissabte 23 (18:00h) se celebrarà el 3r Campionat de Morra Dau Barcelona.

Saló del Prestigi de Dau Barcelona

Una de les principals novetats del 8è Festival del Joc Dau serà l’obertura del Saló del Prestigi, espai destinat a recordar aquelles figures històriques que han contribuït a la difusió dels jocs. Els primers personatges que en formaran part seran Alfonx X el Savi (1221-1286), impulsor del Libro de axedrez, dados e tablas, referència més antiga que disposem sobre els jocs de daus i taula; l’estudiós italià Gerolamo Cardano (1501-1576), autor del primer tractat sobre jocs d’atzar i probabilitats; l’etnògraf Stwart Cullin (1858-1929), reconegut per la monumental obra Games of the North American Indians; i l’escriptora Lizzie J. Magie (1866-1948), creadora de The Landlord’s Game, joc precursor de l’actual Monopoly.

L’entrada al Festival de Joc Dau és gratuïta. Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa