El passat divendres 25 de juny va morir, a l’edat de 98 anys, el mestre Lluís Albert i Rivas, compositor, musicòleg, director d’orquestra i de cobla i intèrpret de diversos instruments. Albert va ser també el preceptor de l’obra de la seva tieta, l’escriptora Caterina Albert (Víctor Català). Una vida dedicada a la cultura en general i a la música per a cobla en particular, que es va veure guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l’any 2019 i amb la Medalla al Mèrit Musical de l’Obra del Ballet Popular el 1992. Avui el nostre FES TA FESTA és per a ell. No us perdeu l’entrevista que l’any 2011 li va fer en Jordi Molina dins el projecte FER DE MÚSIC del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, que hem considerat el nostre Youtube de la Setmana.

I també en la part musical del programa farem una petita mostra de la seva extensa obra i així us convidarem a escoltar les sardanes Canigonenca, Placidesa i Garbinada, aquesta darrera en la versió per a coral i cobla enregistrada pels Montgrins i la Coral Polifònica de Blanes l’any 1998. O la sardana del seu admirat Pep Ventura titulada Per tu ploro en la versió que ell mateix va arranjar per a orquestra simfònica. Nosaltres també per tu plorem. Descansa en pau, mestre.

Però la vida continua. I el que no faltarà en el programa d’avui són, òbviament, les SECCIONS:

També us parlarem del nou BUSCA-RAONS que l’Amadeu Carbó ha enregistrat amb la gestora cultural penedesenca Àngels Travé i Ràfols per parlar-nos de conceptes com el de Patrimoni Immaterial entre d’altres, i que podeu veure en el seu web www.amadeucarbo.cat o al final d’aquest davantal; del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú que se celebrarà entre els dies 9 i 11 de juliol; del Manifest de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya reclamant les cercaviles; o de les primeres informacions del Festival ÉsDansa que tindrà lloc el pròxim mes d’agost a Les Preses.

I tot plegat en un programa que és el darrer de la temporada regular i, a la vegada, el primer de la temporada estiuenca. Un fet que, pels que coneixeu el FES TA FESTA ja sabeu que no té la més mínima importància perquè aquí no ens aturem mai…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa