Fins al pròxim dia 11 de juliol es poden presentar les maquetes per participar en la catorzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània de músiques d’arrel que organitzen la revista Enderrock i el Centre Artesà Tradicionàrius, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa.

Les inscripcions es poden presentar al portal web www.concurssons.cat. El premi Concurs Sons 2021 comprèn la gravació d’un disc, concerts i promoció del guanyador i els 4 finalistes actuaran a la Fira Mediterrània de Manresa 2021.

En el FES TA FESTA recordarem guanyadors d’altres edicions i escoltarem al grup AMANSALVA (que va guanyar l’any 2009) interpretant-nos el Fandango de Mollet; i al grup ROBA ESTESA (guanyador de l’edició de l’any 2015) de qui escoltarem el seu darrer single acabat de sortir del forn, Oceà, que serà el nostre YOUTUBE DE LA SETMANA.

Us parlarem també de la campanya que des de l’Associació MÚSICS PER LA COBLA s’està duent a terme per demanar al govern català que l’any 2022 sigui proclamat Any Manuel Oltra, ja que s’escaurà el centenari del naixement d’aquest gran compositor i pedagog català.

I precisament us proposem escoltar la seva primera sardana “Present de noces” escrita l’any 1947 i que escoltarem en versió de la cobla Sabadell.

Mantindrem una xerradeta amb en Carles Esteve, que una vegada acabada la seva secció 40 ANYS DE NOU, tornarà quinzenalment amb la CRÒNICA CASTELLERA, amb les novetats que a poc a poc es van produint en un món casteller que a poc a poc va despertant de la letargia obligada per la COVID-19. En aquesta ocasió ens parlarà dels nous Premis Baròmetre que es van presentar dimarts passat, de com es preveu aquesta 15a edició de la Nit de Castells que se celebrarà aquest dissabte dia 12 i, és clar, de com es presenta aquesta imminent tornada a l’activitat.

I també tindrem altres SECCIONS:

Us parlarem també, entre altres coses, del gran concert que s’anuncia per al pròxim diumenge 20 de juny a Olesa de Montserrat, que comptarà amb l’actuació de la cobla Marinada i el pianista Albert Guinovart, tots ells sota la direcció de Marc Timón, el compositor i director català de moda que fins i tot ha estat primera plana de la darrera edició de la Revista Musical Catalana. Un diumenge dia 20 de juny, farcit d’actes, ja que se celebra també el DIA UNIVERSAL DE LA SARDANA.

I acabarem el programa amb la sardana Els dansaires del Català, del mestre Agustí Cohí Grau, del que aquest passat dijous, dia 10, es va escaure el centenari del seu naixement.

I la setmana que ve, programa previ a Sant Joan. Que ja el tenim aquí!

Que no sentiu els petards… Que no oloreu la coca… Que no voleu cremar-ho tot…!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa