Aquesta setmana el FES TA FESTA està d’estrena. Com diu l’Amadeu, catifa vermella per donar la benvinguda a una nova SECCIÓ que amb el títol de JOAN TOMÀS: ESCENES D’UNA VIDA MUSICAL farà un viatge en la vida i obra d’aquest il·lustre músic i folklorista català del que enguany es commemoren els 125 anys del seu naixement. Un treball realitzat per Liliana Tomàs i Joan Figueras, amb la realització radiofònica de Josep M. Adell que podreu escoltar capítol a capítol quinzenalment en el programa i sempre que ho desitgeu al nostre web. En la primera càpsula ens responen a una pregunta bàsica: “Qui va ser Joan Tomàs i Parés?

No serà aquesta però, l’única SECCIÓ del programa. També tindrem…

I a banda de tot això, comentarem la crònica-resum del recentment finalitzat 34è Festival TRADICIONÀRIUS i les properes activitats al CAT i escoltarem al grup basc KORRONTZI amb el tema “Etzkondu nintzanean” que pertany al seu darrer treball discogràfic KOPLARIAK realitzat el passat 2020 en col·laboració amb Xabier Amuriza. Precisament, els podeu veure aquest dissabte 10 d’abril al CAT.

També tindrem el Youtube de la Setmana que en aquesta ocasió ens farà viatjar cap a les Terres de l’Ebre per escoltar la cançó “Tortosa”, una composició de l’Arturo Gaya escrita i dedicada a la flamant Capital de la Cultura Catalana 2021. Una cançó amb molts intèrprets i arranjadors i amb els Quico’s com a pal de paller.

Pel que fa a la cobla i a la sardana, escoltarem una nova eliminatòria (la sisena) de la SÚPERSARDANA DE L’ANY, una eliminatòria protagonitzada únicament per l’autor sabadellenc Joan Jordi Beumala del que sentirem les sardanes “Trenta i cinquanta a Bellvitge” i “Destapem els 60”; i us explicarem com queda el quadre d’eliminatòries ja amb els resultats de la cinquena incorporats.

I acabarem el programa felicitant a la cobla LA FLAMA DE FARNERS pel seu 40è aniversari i pel seu nou CD amb que els celebren: 40 ANYS FF 1981-2021. D’ell escoltarem la sardana que l’Anna Serra els dedicà ara fa deu anys quan en van fer trenta: la titulada “La flama del swing”.

I la setmana que ve més. Confinats o no, això no s’atura…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa