Perquè malgrat totes les dificultats, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona celebrarà un any més el Memorial Joaquim Serra, tot i que la d’aquest 2020 serà tanmateix ben especial. S’enregistrarà el dia que estava previst fer-lo i s’emetrà pel Canal de Youtube de l’entitat barcelonina el dimecres dia 18, a dos quarts de vuit del vespre.

En el programa, la majoria d’habituals: les cobles Mediterrània i Sant Jordi Ciutat de Barcelona, acompanyades del percussionista Joan Torras i sota la direcció tots ells de Marcel Sabaté, el presentador Jordi Saura i, com cada any, un acurat programa i una obra d’estrena: en aquest cas una suite en dos temps per a dues cobles i percussió titulada “Vida” i que ha nascut de la ploma del nostre director, en Jesús Ventura. No us el perdeu.

Amb el nostre Youtube de la setmana ens afegirem als moviments existents per reivindicar la reobertura dels Cinemes Texas, al barceloní barri de Gràcia, tot escoltant i al grup RADIOKUARTET interpretant un tema titulat “Padoble de Saloon”, del nostre realitzador Josep M. Adell qui ha estat també l’autor del muntatge del video.

I musicalment escoltarem també al grup GERMÀ NEGRE amb el tema “Fet a mida” i les sardanes “Maria del Claustre” de Joaquim Serra amb la Cobla de Cambra de Catalunya i “Perpetuum desidium” de Marc Timón, amb la cobla Sant Jordi, aquesta darrera guanyadora del Premi de la Crítica de La Sardana de l’any de la darrera edició.

Precisament, a la darrera secció d’enguany d’aquest concurs escoltarem les tres sardanes que opten a aquest guardó en l’edició d’enguany: “Un mar de verdor” de Joan Druguet, “Sió” de Jan Fité i “Llobregat grooves” de Marc Timón. Una final que podeu veure en directe aquest dissabte dia 14, a partir de dos quarts de sis, al Canal Youtube de la Confederació Sardanista de Catalunya, o si ho preferiu, escoltar-la per Catalunya Música. La setmana que ve comentarem tots els resultats.

I no oblidem les SECCIONS:

  • DITES I REFRANYS, amb Víctor Pàmies – Abans de prendre casa per habitatge, mira bé el veïnatge
  • 40 ANYS DE 9, amb l’Associació Baròmetre Casteller – 1999: els Verds coronen la bèstia indomable
  • PARAULA DE JOC, amb la Cia. L’Anònima de Jocs – Cartes
  • FONS AMADES, amb Antoni Serés – Fabulari Amades
  • CANTS DE TAVERNA, amb Francesc Sànchez Carcassés – El mariner feliç / Càstor Pérez

Per cert que el CANT DE TAVERNA que ens porta aquesta setmana en Xicu Sànchez Carcassés és una primícia i una autèntica joia, no us el perdeu.

I la setmana que ve, parlarem de La Sardana de l’any, del Calendari de l’Ermità 2020, de la Setmana de la Pedra Seca, del Congrés Nacional de Música d’Arrel…

No podem descansar. I això que estem confinats!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa