És obvi que la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural, que tindrà lloc aquest proper dia 4 de juny i que s’allargarà durant tot el proper cap de setmana, serà especial i diferent. Quan l’any 2014 la Generalitat va declarar aquesta data com el dia que anualment es posaria en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català no es podia pas imaginar ni dissenyar un model com el d’aquest any en què les xarxes seran protagonistes i testimonis alhora d’aquesta força associativa que ni el Covid-19 ni res que s’hi assembli pot arribar a tòrcer.

Us recomanem que seguiu l’acte institucional inaugural del dia 4 i el calendari d’activitats virtuals organitzades pels equipaments culturals associatius i les entitats de cultura popular. No us l’acabareu!

Nosaltres, els del FES TA FESTA, continuarem tancats però productius ja que aquesta setmana us oferim l’onzè programa en confinament en què fins i tot es produirà una estrena: una secció que ens arriba de la mà de l’Associació Baròmetre Casteller i que s’anomena 40 ANYS DE 9, una secció documental que repassarà any rere any la història del món casteller des del 1981 (any en què es va realitzar el primer castell de nou de la segona època daurada castellera) fins enguany. D’aquí el títol de la primera entrega: “1981: comença la segona època d’or”. Gràcies Carles.

També hi haurà altres SECCIONS:

I com ja és costum en els darrers programes, dos Youtube de la setmana: el de la cobla SOL DE BANYULS que des de la Catalunya Nord es interpreta “Valsejant”, del mestre Manuel Sarderra i Puigferrer.

I una producció de la família dels Lluïsos Cobla, amb dos comediants com són en Xevi Capdevila i l’Esteve Molero i tots els músics de la formació que, a més de fer teiatru (que diria la Matilde), ens interpreten la sardana que obre el seu CD commemoratiu del 140è aniversari de la formació: una composició del mestre Càndic Candi escrita el 1887 que porta per títol “Les aures de la muntanya”.

I tindrem més música, com ara el grup POMADA i la serva versió d’alguns poemes de les cèlebres Corrandes d’exili de Joan Oliver (Pere IV); un tema del seu primer disc que van titular “El Vallès”. I les dues sardanes guanyadores del Concurs LA SARDANA DE L’ANY 2006: la del premi popular “Essència d’aplec”, d’Enric Ortí i la del Premi Federació “Violetes”, del nostre director Jesús Ventura.

I més notícies ja de què us parlarem del projecte de La sarrianenca, i de catifes florals, i del Corpus que arriba amb força també la setmana propera… i de moltes coses més.

I la setmana que ve, més. Cuideu-vos molt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa