Aquesta setmana, des del confinament, ens ha arribat la notícia de la mort de la Griselda Karsunke, una de les grans activistes de la cultura popular del nostre país que va treballar especialment en el món geganter des de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i també des de l’Agrupació Cultural Joan Amades, per citar només dues de les entitats més importants on desenvolupà la seva tasca. Entre moltes altres coses, la Griselda va ser la curosa dissenyadora dels Gegants de l’Agrupació, en Treball i na Cultura, i és per això que el primer tema musical del programa serà, en homenatge a ella, el “Ball nou”, una composició d’en Jordi Fàbregas estrenada l’any 1990 a Salou amb motiu de la celebració de l’any Amades. Un petó Griselda. Descansa en pau.

Dins de la gran incertesa en què ens trobem submergits, aclaparats de fases i contrafases de confinament, al programa us comentarem també algunes notícies, com ara la renovada Videoteca de la Confederació Sardanista de Catalunya, o la imminent aparició d’un nou llibre del nostre Amadeu Carbó dedicat al Corpus.

I per mor de la intensa activitat creadora de vídeos d’artistes des de casa seva, tindrem fins a dos Youtube de la setmana:

  • El primer ens arriba de la mà d’un quartet de fiscornaires (Miquel Badia, Jordi Estartús, Pep Moliner i Eduard Prats) que el dissabte dia 14 de març haurien d’haver celebrat la IV Trobada de Fiscorns a Torroella i no va poder ser. Ara ens ofereixen un dels temes que haurien estrenat aquell dia: un vals de Jordi Molina anomenat “Onades” arranjat per l’autor especialment per a aquesta insòlita formació. Mel!
  • I el segon, ens el porten tres flabiolaires i un pianista: Montse Soques, Albert Fontelles, Denis Rojo i Jordi Vilaprinyó, ens ofereixen el “Trio d’oiseaux”, una polca de concert de Jacques Pillevestre, arranjada per Bernat Castillejo, tot aprofitant l’enregistrament del concert que aquests mateixos protagonistes van oferir el 12 de desembre de 2013 a la Sala Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Més mel!

La música la completarà la quarta semifinal de LA SARDANA DE L’ANY 2019 que escoltarem després de conèixer els resultats de la tercera i la situació provisional de la classificació. Una darrera semifinal (la quarta) que conformen les següents sardanes:

La tortada de Banyoles Josep Coll Ferrando Cobla Sant Jordi

Un espai pel 90è. Jordi Vilaró Cobla Principal del Llobregat

25 anys màgics Lluís Alcalà Cobla Sant Jordi

La bassa gran Daniel Gasulla Cobla Sant Jordi

I, és clar, tampoc faltaran les SECCIONS:

I quasi que ja estaríem. La setmana que ve, més FES TA FESTA!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa