El Taller Sant Camil del barceloní barri del Guinardó durà a terme el proper dimecres dia 18, una nova edició del Pessebre Vivent de la Torre del Suro, un pessebre protagonitzat per persones amb discapacitat intel·lectual, que fa dos anys va merèixer el Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular. En parlarem, i molt, amb una dels seus artífexs principals, el Sr. Amadeu Carbó, un nom que no us deu ser del tot desconegut.

En aquest programa us parlarem també de la presentació, aquest dissabte dia 14, a Perpinyà, de la Guia Sardanista 2020, en un acte en que s’entregaran també els Premis Capital de la Sardana 2019, els guardons que atorga anyalment la Confederació Sardanista de Catalunya.

També tindrem les seccions:

I musicalment, una bona i variada selecció: com cada any en aquestes dates escoltarem el “Romanç de Santa Llúcia”, aquesta meravellosa cançó fruit de les plomes de Josep M. de Sagarra i d’Eduard Toldrà, en la versió del tenor Gaietà Renom; el grup SAU-30 amb en Pep Sala al front, i tot commemorant els 30 anys del mític grup de rock català, ens desitjaran “Tingues un bon Nadal”, una cançó-felicitació amb un sots-títol que encara afegeix “i que no et falti mai la sort”. Serà el nostre YOUTUBE DE LA SETMANA.

I les dues sardanes que escoltarem a l’inici i al final del programa tenen a veure amb l’acte de Perpinyà i amb l’entrega dels Premis Capital de la Sardana: d’una banda la titulada “Puigsoliuenca”, de Marc Timón, flamant guanyador de la Medalla al Mèrit Musical; i d’altra banda, una sardana d’un rossellonès de socarel, la titulada “Prada, pubilla del Canigó”, d’en René Picamal.

I encara tindrem temps de parlar-vos de com va el tema de les ballades dels dissabtes al Pla de la Catedral (que sembla que evoluciona favorablement); i dels Premis Ateneus 2019; i del POEMA DE NADAL de Josep M. de Sagarra, que podeu escoltar recitat pel Valentí Maymó i amb escenografia de Jordi Lara a diversos indrets del país (dimarts dia 17 a la Casa de la Sardana de Barcelona); i de molts i molts Concerts de Nadal; i un llarg etc.

I del llibre que s’ha llegit aquesta setmana l’Amadeu Carbó: “Criatures fantàstiques del bestiari col·lectiu” d’en Bienbe Moya.

I la setmana que ve més. Pels presos polítics i pels exiliats.

Com sempre que calgui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa