Amb el lema El teatre dóna joc a la vida, la població de Llorenç del Penedès acollirà els dies 28 i 29 de setembre la 29a. edició d’aquesta Trobada que organitza anyalment la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. Un cap de setmana farcit d’actes de teatre amb majúscules i de cultura popular en general que els organitzadors han definit com a festa entre la reivindicació i el record i la memòria.

Però també us parlarem de moltes altres coses, com ara de la tercera edició dels Premis Antoni Carné que atorga la Federació d’Ateneus de Catalunya i que ja tenen data i lloc de lliurament: serà el proper 17 d’octubre, a l’Ateneu Barcelonès, amb el guionista i clow Ferran Aixelà com a conductor. I de l’eina que el Departament de Cultura ha posat en marxa per tal de avaluar l’impacte social dels ateneus en el seu entorn, una metodologia que pretén evidenciar la importància de l’ateneu en la cohesió social del territori.

I us parlarem de la polèmica presència de la cultura popular al programa de les Festes de la Mercè, de Barcelona. I, encara en clau barcelonina, us parlarem també de la ballada d’homenatge a Sebastià Alba, el motor de les ballades dels dissabtes a la tarda al Pla de la Catedral barceloní, que després de quasi 50 anys d’activitats al front de l’Obra Violetes dels Bosc, rebrà el reconeixement general del sardanisme i de la ciutat amb una ballada doble que tindrà lloc el dissabte 28, a les 5 de la tarda, òbviament al Pla de la Catedral, i amb les cobles La Principal del Llobregat i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Gràcies Sebastià!

A les SECCIONS, com sempre, de tot i força:

I seguint amb la part musical, hem programat dues sardanes precioses: “Tendreses”, de Joaquim Serra, tot anonciant que el Memorial Joaquim Serra d’enguany se celebrarà el dilluns 4 de novembre al Teatre ROMEA, de Barcelona; i “Juvenil”, de Josep M. Bernat, tot recordant que el proper 30 de setembre acaba el termini per poder-se presentar a la Beca per a Joves Instrumentistes de Cobla Josep M. Bernat que organitzen l’Ajuntament de Bellpuig i Músics per la Cobla.

I encara sense deixar la música, dos temes que amb els seus títols ja demostren que estem molt emprenyats, que hi ha polítics que tenen més cara que esquena i que amb la perspectiva dels anys les coses no canvien gaire: escoltarem al grup EL PONT D’ARCALÍS que allà al 2011 ja ens cantava un tema que va donar nom a un àlbum: “Foc al tribunal”. I de molt recent fornada, escoltarem també als A KONTRA KORRENT que amb la col·laboració de les ROBA ESTESA, de BRAMS i d’en Cesk Freixas, entre d’altres, ens canta “La nostra sentència”, el que serà el nostre Youtube de la setmana.

I si tornem la setmana que ve (que esperem que sí) haurem traspassat el llindar dels 30 anys des d’aquell primer programa a Ràdio 4 el setembre del 1989, al Segle passat…

I si encara hi fóssim l’altra (que esperem que també), el programa 500 emès per Internet…

Encara no ens ho acabem de creure…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa