Aquest diumenge, dia 2, se celebra a la capital turística de la comarca del Maresme la 92a. edició de l’Aplec de Calella, l’anomenat Aplec Pairal de Catalunya, amb la participació de sis cobles i amb activitats sardanistes al llarg de tot el cap de setmana.

Aquest serà un dels temes centrals del programa en què us parlarem també d’altres aplecs de tot tipus que tindran lloc el present cap de setmana. Com el de L’Escala, que arriba enguany a la 44a. edició amb la participació de 3 cobles; o el de Vandellós que tindrà lloc només dissabte amb ballades tarda i nit amb la cobla Reus Jove. O fins i tot de l’Aplec de l’Erola, que se celebrarà el proper diumenge dia 9, en un paratge natural extraordinari com és el d’Hortsavinyà i en el qual també hi haurà sardanes però, en aquest cas, interpretades pel grup Radiokuartet.

Ja ho veieu, aplecs de tots els formats i per a tots els gustos.

La part musical, la protagonitzarà la cobla Els Montgrins amb la interpretació de dues populars sardanes dedicades a Calella i al seu aplec: “L’aplec Pairal” de Conrad Saló i “Volguda Calella” de Josep M. Tarridas. I també escoltarem l’esmentat RADIOKUARTET amb una cançó d’en Pere Tàpias cantada per la Clara Sànchez Castro i titulada “Dansa d’un vermell pujat”.

El Youtube de la setmana, el protagonitzaran el duet LAI, és a dir, en Baltasar Fonts i en Pere Pau Ximenis, a qui podrem veure i escoltar en un assaig del seu espectacle dedicat a Verdaguer, enregistrat el passat mes d’abril a Celrà. Un espectacle presentat aquest divendres 31 de maig al C.A.T. i que compta també amb la col·laboració del tenora Jordi Molina. El tema en qüestió un poema ben conegut: “Malhaja lo cavall negre”.

I a les seccions també n’hi ha una de musical:

Perquè, com ja us havíem comentat en altres programes, aquests històrics elements de la imatgeria barcelonina aquest any estan de festa grossa ja que celebren els seus primers 350 anys d’existència. I aquest proper dissabte, dia 8, se celebrarà un dels actes més lluïts d’aquesta efemèride amb convidats molt especials d’arreu del país.

I això seria tot… Però segur que m’he oblidat coses…

Els que no oblidem són els presos polítics i els exiliats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa