El compositor tarragoní, amb la seva sardana “Montblanc, Capital de la Sardana” va obtenir quasi el 25 % dels vots emesos pels assistents al Concert Final celebrat diumenge passat al Gran Teatre del Liceu. També es van donar a conèixer el Premi de la Crítica i el Premi Joventut, que guanyaren Marc Timón i Xavier Ventosa per les sardanes “Perpetuum desidium” i “El secret d’Olesa”, respectivament.

I en el FES TA FESTA d’avui les escoltarem totes tres, i us farem la crònica d’aquest gran concert que comptà amb l’actuació de les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, Mediterrània i Els Montgrins, la Coral Polifònica de Puig-reig, el grup PORT-BO i la soprano Indira Ferrer, i en el que s’estrenà l’obra del mestre Antoni Mas Bou “És quan parlo que hi veig clar”, sota la direcció de Jordi Molina.

I fins i tot, estrenarem una “careta”…

Però a banda de LA SARDANA DE L’ANY, el FES TA FESTA arriba amb molts més continguts. D’entrada, les SECCIONS:

– Tindrem les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que en aquesta ocasió ens comenta aquella que diu: “Curt de llengua i llarg d’ungles“.

– En Carles Esteve, a la seva CRÒNICA CASTELLERA, ens parlarà del “Primer castell de 9 al Baròmetre Casteller” d’aquesta temporada 2019.

– Amb els amics de la Companyia de Jocs L’ANÒNIMA recordarem els “Jocs de falda” en el seu espai VA DE JOC.

– L’Antoni Serés, al FONS AMADES, ens parlarà de “Catalans! Magazine popular“, una publicació en que també col·laborà l’incansable i polifacètic folklorista.

– I el nostre director, en Jesús Ventura, ens acostarà a la figura del mestre Enric Morera convidant-nos a escoltar a meravellosa sardana “Davant la Verge” en la seva secció CLÀSSICS DE COBLA.

I encara tindrem temps de parlar-vos del nomenament de Pep Morella com a nou president de la Federació d’Ateneus de Catalunya; i de dos actes programats pel proper dia 23 com són la Primera Jornada sobre la cultura pirotècnica tradicional a Vilafranca i la presentació del segon volum del “Calendari de llegendes, costums i festes tradicionals catalanes” d’Aureli Capmany; i del Festival CORNAMUSAM que se celebrarà a Olot els propers dies 24 i 25 de maig; i d’alguns actes programats a Olesa de Montserrat com la conferència “Com es fa una sardana?” del dilluns 27 de maig a càrrec del compositor Gerard Pastor…

I no faltarà el nostre Youtube de la setmana: aquesta vegada dedicat al darrer treball del Jordi Batista titulat LA LLUNA EN EL FANG. Tot i que el CD l’acaba de presentar, aquest clip del tema “I vencerem” ja fa temps de corre per Internet.

I segur que encara ens deixem alguna cosa…

Sembla mentida el que arriba a cabre en 56 minuts de ràdio…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa