I és que no ens cansarem de repetir-ho: Francesc Pujol va ser un home clau en molts aspectes en l’evolució del sardanisme i, sobretot, de l’anomenat coblisme a Barcelona. Bona mostra ho són totes i cadascuna de les sardanes recollides en aquest nou CD de la Cobla de Cambra de Catalunya que ha dirigit el nostre també director, en Jesús Ventura. No us el perdeu. Una delícia.

Del CD en qüestió escoltarem dues sardanes: “Graciosa” i “Cants de Mallorca”. I encara en el camp sardanista coneixerem la novena semifinalista de La sardana de l’any 2018, la titulada “Imparables”, de l’Alfred Abad que ens interpretarà la cobla Mediterrània.

Però no serà aquesta la única música que escoltarem: al Youtube de la setmana tindrem al grup LA MULATA que a ritme de rumba ens interpretaran el tema “Bati l’ou”, el segon tema del seu àlbum MARENGA. Segons ells la recepta perfecte per girar la truita…

I, com sempre, tindrem les SECCIONS:

  • Per començar la darrera CRÒNICA CASTELLERA de l’any abans que arribin els acurats i exhaustius resums de la temporada. Avui en Carles Esteve l’ha titulada “Els Minyons emmanillen el final de curs”.
  • En Víctor Pàmies, a les seves DITES I REFRANYS ens en comenta un de bíblic, el que anomenaríem sens dubte un clàssic: “Ull per ull, dent per dent”.
  • Coneixerem o recordarem què i perquè dels nombrosos “Gegants de Figueres”, en la secció HISTÒRIES DE GEGANTSamb la Berta Miró i en Nico Alonso.
  • A ELS TEMES D’EN XINO, en Josep M. Francino ens farà viatjar uns quants anys enrere en la nostra memòria televisiva per tornar a xiular el tema central de la sèrie “Verano azul”, gràcies a la versió per a flabiols i metall que va enregistrar fa uns any el grup ELS FRANCOLINS.
  • I l’Amadeu Carbó acabarà el programa amb un dels seus nous EXPEDIENT C. En aquesta ocasió ens parlarà de “La pesanta”.
  • I a més us parlarem de moltes coses més: del Museu de les Joguines de Figueres i de les seves noves sales inaugurades la setmana passada; del GUANT 2018 o el que és el mateix, el 14è Festival de Teatre de Titelles que es clou aquest diumenge a Valls i comarca; de la cloenda de la 2a. Mostra de Dansa de Creació al SAT Teatre de Barcelona que farà l’Esbart Ciutat Comtal i del Concurs endegat per aquest esbart per tal de trobar un logo amb què celebrar el seu imminent 60è aniversari; de la Desena Mostra de Grups Folklòrics a Sant Climent de Llobregat…

Ja ho veieu. És un no parar. Igual que no pararem de cridar i exigir la llibertat pel presos polítics i el retorn dels exiliats.

Nosaltres som així… Que no parem mai…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa