Perquè quan encara estem paint l’emoció d’un XXVIIIè Concurs de Tarragona inoblidable, amb la contundent victòria de la Colla Vella 18 anys després, l’actualitat castellera no s’atura ja que aquesta propera setmana, des del 15 al 21 d’octubre, la ciutat de Valls celebrarà la FIRA DE SANTA ÚRSULA amb una munió d’activitats entre les quals destaca especialment la vuitena edició del Simposi Casteller i de la FiraCastells. Podeu consultar aquí el programa complet.

I encara en el món casteller ens farem ressò del Comunicat que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va fer com a conseqüència de l’actitud d’alguns dels treballadors de l’empresa contractada pel servei de seguretat: el podeu llegir en aquest link.

I a la part musical, a banda de conèixer la tercera semifinalista de La Sardana de l’Any 2018, que és la titulada “En Joan i la Isabel”, de Josep Farràs, escoltarem dos temes de dos nous CD’s. D’una banda el del Grup CORRANDES SÓN CORRANDES que portarà per nom SI VOLEU BALLAR CORRANDES i del qual escoltarem un primer tast amb el tema “Muntanyetes”.

I d’una altra banda, la sardana “Mediterràniament”, de Lluís Alcalà, inclosa en el CD titulat AVENTURES que ha enregistrat la cobla Mediterrània amb composicions de l’esmentat compositor barceloní.

I tindrem també un Youtube de la setmana desdoblat ja que us convidem a mirar i escoltar el video de la interpretació de la sardana del mestre Antoni Carcellé “És la Moreneta”, que es fa a l’obra ELS JOCS FLORALS DE CANPROSA, de Santiago Rossinyol, que es presenta aquests dies al TNC amb gran èxit. N’hem quedat encisats. Però com que el so no és el millor per a ser radiat us completem la secció amb la versió remasteritzada d’una històrica veu com la de l’asturiana Lilian de Celis cantant en català. Tot plegat es podria anomenar el mix o el cake de la setmana. No us ho perdeu.

Les seccions ens portaran de tot i força. Com sempre:

– La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que ha volgut destacar en titular una altra notícia de les notícies importants de la setmana: “Igualada nova colla de 9“.

– Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que aquesta setmana ens aconsella que “Barca vella, per fer-ne estella“.

– Tindrem un dels CONTES I MENTIDES de l’Albert Estengre. A veure si sabeu d’on ve allò de “Riure’s del mort i del qui el vetlla“.

– En Francesc Sànchez Carcassés, als seus CANTS DE TAVERNA, ens presentarà una cançó fruit de dues plomes tan importants com Josep Bastons i Tòfol Mus: “Qualsevol dia“, amb el grup PEIX FREGIT.

– I l’Antoni Serés ens obrirà una altra calaixera del FONS AMADES que es guarda a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionime Cultura de la Generalitat. Avui ens parlarà de “El vestit típic“.

I, com sempre, exprimirem 55 minuts de ràdio per parlar-vos encara de les Beques i els Premis Ateneus, de la festa dels 25 anys del CAT, de presentacions de llibres, del p… poca-solta d’en Carrizosa, i de moltes coses més.

I recordarem els presos i els exiliats polítics… és clar.


Ah! I aquells que no sàpiguen qui era la Lilian de Celis potser amb aquest Youtube…

L’accent asturià no li treu ningú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa