Un any més, la popular Plaça del Sol del barceloní barri de Gràcia es convertirà entre els dies 15 i 21 d’agost en LA PLAÇA DEL FOLK, per obra i gràcia (i valgui la redundància) del Centre Artesà Tradicionàrius i de la Fundació Festa Major de Gràcia, guardonada enguany amb un dels Premis Nacionals de Cultura en el bicentenari de la festa. I és clar que en el FES TA FESTA us en parlarem, com no podia ser d’altra manera.

Però ja posats, els dedicarem la part musical, tot escoltant les sardanes “Gracienca” de Josep Serra i Bonal i “La gràcia de Gràcia”, de Josep Gravalosa, en sengles enregistraments històrics dels anys 80 de les cobles Municipal Ciutat de Barcelona i Mediterrània, respectivament.

I farem trampa amb el títol per escoltar la Lucrecia i a la Cobla de Cambra de Catalunya, amb una adaptació d’en Jordi Lara d’un popular txa-txa d’en Benny Moré, que amb arranjaments d’en Jorge Sarraute va quedar, també allà als vuitanta, amb el títol de “Mira amb quina gràcia!”. I el nostre Youtube de la setmana el protagonitzarà el grup SABOR DE GRÀCIA, amb un tema del 2015 titulat “Tot és mentida”, en el qual van comptar amb la col·laboració del grup TXARANGO. Enguany, el proper dia 16 a LA PLAÇA DEL FOLK, presentaran el seu darrer treball Sabor a Peret.

I encara us parlarem de més coses. Com ara de la UCE de Prada de Conflent, la Universitat Catalana d’Estiu 2018 que arriba enguany a la seva cinquantena edició i que se celebrarà entre els dies 16 i 23 d’agost. O del Festival AMB SO DE COBLA que se celebra aquest cap de setmana a Palamós. O de la luctuosa notícia de la mort als 84 anys de Manel Comadevall i Roca, el que fou ànima, director i excel·lent trompetista i violí durant molts i molts anys de la Cobla-orquestra Internacional Maravella…

I, òbviament, no faltaran les seccions:

I tot això sense l’Amadeu!

Imagineu-vos quan torni de vacances!

Ara que… ben mirat…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa