Des del passat dia 15 de juliol i fins l’1 d’agost, uns 30 balladors de l’Esbart Marboleny participen al festival YICFFF, de Taiwan, un dels esdeveniments més destacats del país asiàtic. El Yilan International Children Folk and Folkgame Festival se celebra des del 1996 i l’Esbart de Les Preses ja hi havia participat l’any 2005.

Per una altra banda, aquest divendres dia 27, als Jardins de la Casa Canal, de Mollerussa, la cobla Reus Jove farà el que ells anomenen una re-estrena absoluta d’una sardana pràcticament inèdita del mestre Ricard Viladesau. La història de “Bombolles”, que aquest és el seu títol, es remunta a 16 anys enrera i a haver estat premiada amb un accèssit en un concurs musical.

I també ens farem ressò, entre d’altres notícies, del projecte que els amics del Grup CORRANDES SÓN CORRANDES ens tenen preparat per aquesta tardor que s’acosta: un nou CD amb el títol SI VOLEU BALLAR CORRANDES (100 % ball). Mentrestant no arriba, avui els escoltarem amb les “Corrandes de Folgueroles”, acompanyats de la veu d’en Josep Casadevall “Carolino”.

Tindrem les habituals seccions:

I encara escoltarem dues sardanes més: “Calongina”, de Ricard Viladesau i “Amb el porró en fresc”, de Josep Blanch Reynalt. I sense oblidar-nos del Youtube de la setmana que protagonitzaran el grup altafullenc Porto Bello amb la cançó avançada del seu nou disc: “Hem nascut castellers”.

I comentarem l’encerclada de la muralla de Montblanc, que aquest cap de setmana viurà la Copa Catalunya de sardana esportiva; i us parlarem de Riudara i el seu Festiuval D’aquí estant veig una estrella; i del DAP, la Diada d’ADIFOLK de Perpinyà; i del Jota Campus del Poble Nou del Delta; i…

…i volem els presos polítics i els exiliats en plena llibertat. Volem la FESTA completa per a tots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa