Tornaveu
Homenatge a Jesús Ventura i Barnet

Benvinguts al Fes ta Festa

Un Fes ta Festa especial que vol homenatjar a Jesús Ventura Barnet, que va deixar-nos el dimecres 18 de maig de 2022.

Aquest programa és tan especial que ni tan sols hi trobareu els continguts habituals.

En el Fes ta Festa d’avui hauríem parlat de la sardana de l’any, del projecte Llançadora i de moltes altres coses. Però avui serà diferent.

La música, i sobretot la de cobla, és el comú denominador de totes les accions que Jesús Ventura va dur a terme. Va dedicar tota la seva vida a la cobla. Precisament la seva música serà el fil conductor que ens permetrà visitar algunes de les facetes, que son moltes, que va desenvolupar al llarg de la seva vida.

Abans de començar a escoltar aquest programa homenatge, us volem advertir que ens ha estat impossible fer una aproximació a la figura i obra del Jesús Ventura plena i complerta. La quantitat de materials existents i la dimensió de tot plegat fa que una hora de radio sigui del tot insuficient.

Jesús et recordarem sempre, gràcies per tot.

Seccions:

Temes musicals:

  • COL·LEGUES – Sardana de Jesús Ventura Barnet dedicada al programa “Rotllana Oberta”, de Catalunya Ràdio. Estrenada al Casinet d’Hostafrancs, de Barcelona, el 22 de gener de 1994. Interpretada el divendres 20 de maig al tanatori de Sabadell per una formació de prop d’una cinquantena de músics que van voler dir el darrer adeu al Mestre Jesús Ventura.
  • ALBADA – Sardana op1 de Jesús Ventura Barnet dedicada a Elisenda Navarro. Interpretada per la Cobla Mediterrània.
  • BARCELONA 2014 – Sardana op27 de Jesús Ventura Barnet de l’any 2014 amb motiu de la designació de Barcelona Capital de la Sardana 2014.
  • GALOP DE LA MERCÈ – Ball de Jesús Ventura Barnet del 1998. Composició d’encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona i l’Esbart Català de Dansaires per cloure el Mercè Dansa.
  • BRAZILEIRA – 3er moviment de la suite per saxofon i cobla l’Scaramouche de Darius Milhaud interpretat per la cobla Mediterrania i transcrita i dirigida per Jesús Ventura Barnet en el treball Dali i la musica del seu temps del 2004.
  • SINTONITZEU – Valset de Jesús Ventura Barnet, interpretat pel grup Radiokuartet en el seu treball Sintonitzeu.
  • VENUSTES – Obra lliure per cobla de Jesús Ventura Barnet de l’any 2005 dedicada a l’equip del programa Nydia, de Televisió de Catalunya. Estrenada a la Sala Luz de Gas, de Barcelona, per la cobla Mediterrània, durant la Festa dels 10 anys del programa Sardana-Nydia. Versió interpretada per la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, en el concert d’homenatge a Antoni Anguela el 2 de desembre de 2020 a l’Aliança del Poblenou de Barcelona dins la programació Cultura Popular als Ateneus.
  • VIDA – Obra lliure per cobla de Jesús Ventura Barnet. Suite en dos temps( I – Rels II – Junts) Dedicatòria: Per a l’Elena. Companya de viatge. Alè de vida. T’estimo. Estrenada en el Concert MEMORIAL JOAQUIM SERRA 2020, el 16 de novembre, al Teatre del Casino l’Aliança del Poble Nou, de Barcelona, per les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Mediterrània, dirigides per l’autor.

Fins la setmana que ve.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa