Tornaveu
Mariona Pagès i Mireia Lecina: «La gent de ciutat té necessitat de connectar-se amb la natura»

La jardineria torna a entrar a la vida de les persones.
Mireia: La veritat és que cada vegada més. Ara estan molt de moda els horts urbans, la gent necessita el contacte amb la natura, sobretot a les grans ciutats com Barcelona. A més a més, s’ha posat força de moda tenir plantes a casa. Suposo que és una forma més d’estar més pròxim a la natura, sense la necessitat de viure en una caseta amb jardí o de tenir un hort.

Vostès que estan tan relacionades amb la natura, com veuen el debat dels transgènics?
Mireia: Jo hi estic totalment en contra, crec que es fen vertaderes brutalitats.
Mariona: Jo no hi estic del tot en contra perquè es podrien arribar a fer coses interessants, l’únic és que no se n’està fent un bon ús. No en som conscients de les conseqüències que poden arribar a generar.
Mireia: A més, la natura és prou sàvia per ella mateixa per anar evolucionant. En alguns casos tampoc és necessari que l’home la manipuli.

Què s’ha de fer per entrar al món de la jardineria?
Mireia: Principalment, ha d’agradar molt. Hem de pensar que a part de tallar floretes i fer rams, la jardineria implica un esforç físic important. A més a més, hi has de dedicar molt de temps.
Mariona: És molt important que la gent es formi, sobretot si s’hi vol dedicar. A vegades, començar en alguns curs amateur és el primer contacte amb la jardineria. La gent que després d’aquest primer contacte veu que l’hi agrada, finalment acaba a l’escola de jardineria.

Com va arribar la jardineria a les seves vides?
Mireia: A mi em ve de família. A casa treballaven dins el món agrícola i des de sempre també m’havia agradat.
Mariona: Jo més o menys igual que la Mireia. Els meus pares eren pagesos i vaig créixer en l’entorn. Les plantes tenen una evolució i aporten emocions a qui les veuen créixer. El contacte amb la natura té un punt romàntic.

Quin ha estat el principal objectiu del taller de jardineria?
Mireia: Amb el taller de jardineria s’ha intentat fer un petit jardí. D’aquesta manera, s’ha passat des de la idea a la fotografia final. Hem condicionat l’espai, hem muntat les infraestructures i hem plantat les plantes escollides. S’han intentat aplicar les tècniques bàsiques com ara cavar, anivellar, plantar i regar. És una activitat que ha permès als alumnes connectar amb la terra i el sòl, moure el cos, exercitar la ment i gaudir d’un projecte compartit.
Mariona: L’objectiu del taller ha estat acostar la gent al món de la jardineria i també ensenyar-los que el procés no és cosa de 10 dies sinó de mesos de preparació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa