Tornaveu
Una conferència aprofundirà sobre l’Amades esperantista

El cicle Estació Xerrada Amades ofereix la conferència ‘Joan Amades, esperantista. Soldat de la causa de la cultura universal’, a càrrec de l’historiador i esperantista Dani Cortijo a la seu de l’Associació Excursionista d’Etnologia i Folklore, dijous 17 de setembre a les 19.30h (C/ Avinyó 19, Pral.).

Dins dels actes de la commemoració del 125è aniversari del naixement de Joan Amades, s’han dut a terme diverses trobades, conferències i debats sobre aspectes del folklorista català, la xerrada del dijous 17 de setembre aborda un tema que sovint passa desapercebut: Joan Amades, com a esperantista. El folklorista, de ben jove va col·laborar amb l’Ateneu Enciclopèdic Popular (fundat l’any 1902, i la primera seu del qual va ser la casa de Francesc Layret, després passà a ocupar altres béns immobles, que desgraciadament van ser espoliats pel franquisme i encara no han estat recuperats). Fet aquest parèntesi, Amades a l’Ateneu Enciclopèdic Popular, entre les moltes activitats que hi desenvolupà, destaca l’aprenentatge d’idiomes, pels quals tenia molt d’interès, i entre l’ells l’esperanto, del qual va esdevenir un gran promotor i dinamitzador.

La xerrada, gratuïta i d’entrada lliure, sota el títol Joan Amades, esperantista. Soldat de la causa de la cultura universal, oferirà als assistents una visió d’aquesta faceta d’Amades, a càrrec de Dani Cortijo, historiador especialitzat en Barcelona, membre de la junta de l’Associació Cultural Joan Amades i soci de l’Associació Catalana d’Esperanto. Cortijo ha publicat el capítol Joan Amades i l’Esperanto, dins el llibre la Història de l’Esperanto als Països Catalans.

Per a més informació, podeu consultar aquest article de Dani Cortijo, publicat al web de l’Associació Catalana d’Esperanto, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa