Tornaveu
Un llibre sobre maçoneria que no es troba a la secció de ciències ocultes

Dijous dia 20 d’octubre a les 19 hores, a la Biblioteca Publica Arús de Barcelona es presentarà el llibre Logia de perfección de Josep-Lluís Domènech, Gran Mestre Adjunt del Gran Orient de Catalunya.

Es tracta d’una obra maçònica, pràctica que permet explorar de manera ordenada i sistemàtica la vàlua i la bellesa de tots i cadascun dels Graus Inefables del Ritu Escocès Antic i Acceptat que formen l’anomenada Llotja de Perfecció (Graus 4-14).

Aquest treball de recopilació, ritualista, històric, esotèric i didàctic pot ser beneficiós i útil a qualsevol mestre maçó que vulgui iniciar-se en el que la Maçoneria defineix com Alts Graus Maçònics, als que ja els practiquen i a qualsevol persona interessada en la maçoneria en general i la seva història.

La idea nuclear és la d’obrir una finestra envers la Maçoneria i la seva divulgació, fugint de la propaganda negativa i de conceptes esbiaixats fets públics durant la dictadura franquista. La Maçoneria no es secreta sinó discreta. Els maçons desitgen que la Maçoneria fugi de la nebulosa de la desinformació i del libel, cal anar acostumant els ciutadans que els llibres de Maçoneria no es troben a les lleixes de les llibreries en la secció de ciències ocultes. La presentació del llibre de Domènech és un pas nou per trencar aquests clixés fruit del desconeixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa