Tornaveu
Un llibre per a reivindicar la vigència d’Aureli i Maria Aurèlia Capmany

La publicació de Capmany i Capmany. El compromís amb la cultura (Diputació de Barcelona, 2019) recull la transcripció del cicle homònim de taules rodones celebrades entre el 17 i 29 de novembre de 2018. Emmarcats en la commemoració de l’Any Aureli Capmany i l’Any Maria Aurèlia Capmany, organitzats en motiu del 100 i 150è aniversari respectivament dels seus naixements, els col·loquis comptaren amb la participació de destacats especialistes.

Així, l’obra reflecteix les intervencions d’Enric Majó, Maria Martínez, Magda Puyo i Sergi Schaaff en la taula rodona “Maria Aurèlia Capmany, dona de teatre (i cinema)”; el debat protagonitzat per Josep Anton Codina, Montserrat Garrich, Marta Nadal i Agustí Pons en la sessió “Aureli Capmany i Maria Aurèlia Capmany”; la ponència “L’Aureli i la Maria Aurèlia, restauradors de les tradicions barcelonines”, a càrrec del director del Museu Etnològic i de les Cultures del Món Josep Fornés; i l’intercanvi d’idees mantingut entre Carme Arenas, Antoni Dalmau, Ernest Maragall i Marta Pessarodona reflexionant sobre “Els Campany, una família política”.

Entitats i institucions d’arreu del país es van bolcar, durant el transcurs del 2018, per a recordar l’obra i la vigència d’aquestes dues figures. El volum incorpora un recull fotogràfic d’algunes de les activitats més destacades impulsades, com ara l’exposició “Aureli Capmany. La dansa i l’Esbart Català de Dansaires”, el recital “Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany” i l’espectacle “Els balls d’Aureli Capmany”, protagonitzat per la Cobla Ciutat de Granollers i l’Esbart Català de Dansaires.

Podeu veure les intervencions del cicle ‘Capmany i Capmany’ en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa