Tornaveu
Un fòrum per compartir polítiques culturals entre Catalunya, Illes Balears i Occitània

L’Euroregió Pirineus Mediterrània treballa per enfortir els vincles de cooperació entre els territoris de parla catalana i occitana. En aquest marc se celebrarà a Pont du Gard, entre el 18 i 20 de maig, el Fòrum Euroregional Cultures vives en diàleg. Organitzat per la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Interrégional de dévelopment de l’occitan i l’entitat Sa Xerxa – Fira de Teatre Infantil, aquestes jornades desitgen millorar el coneixement de les polítiques culturals empreses a les Illes Balears, Catalunya i Occitània.

Amb aquest objectiu, divendres 18 se celebraran les taules rodones Reptes del pluralisme cultural i lingüístic dins l’espai de l’EPM (10:00h) o Narracions del territori: desenvolupament econòmic i social. Per una política del Patrimoni Cultural Immaterial (14:00h). Les dissertacions continuaran dissabte 19, si bé en àmbits més específics. Miquel Cuenca i Noèlia Sanz, secretari general del Fòrum d’Educació i Cultura Popular i directora del servei de Cultura de Proximitat de l’ICUB respectivament, parlaran sobre La cultura popular com a eina educativa (09:30h); la presidenta de la Coordinadora de Colles de Castellers de Catalunya Inés Solé i Florel Salinié debatran sobre La cultura de proximitat i les metròpolis (10:30h); finalment, està previst el debat Els mitjans participatius: noves formes d’apoderament ciutadà (15:00h), a càrrec dels periodistes Manel Zanaba i Vicent Partal.

En l’àmbit més institucional, se celebrarà l’Assemblea General de la Fédération des Totems Occitans et Catalans (TOTEMIC), que agrupa tots els elements d’imatgeria festiva del Principat i Occitània.

Actuacions del Total Festum 2018

El programa del Fòrum Euroregional inclou una trentena d’actuacions del festival Total Festum. Entre aquestes, no hi mancarà les havaneres del grup Les Anxovetes, la música tradicional illenca de Joana Gomila, la rumba catalana de Tato i el pop-rock llenguadocià d’Aital Aital. Més enllà de la música, també hi haurà espai pels jocs tradicionals, el teatre de carrer, els castells, la imatgeria festiva i els tallers gastronòmics.

Podeu consultar tota la programació del Fòrum Eurogenial Cultures Vives en diàleg en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa