Tornaveu
Un cicle de conferències a Manlleu aproparà la figura de Josep Anselm Clavé

Mai no hi haurà prou reconeixement a Josep Anselm Clavé (1824 – 1874), fundador del moviment coral a Catalunya i, per tant, pedra angular del moviment associatiu. La seva figura és polièdrica i reflecteix les inquietuds d’un segle el XIX, de gran renovació, Clavé, a més, va ser polític, periodista, i compositor.

Al llarg de tres conferències organitzades per Òmnium Osona, amb col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, la Biblioteca Municipal de Manlleu (Carrer Baixa Cortada, 1), s’oferirà un retrat acurat de Clavé. El tret de sortida serà el dijous 28 de gener a les 19:30h amb la conferència El projecte cultural de Josep Anselm Clavé: de la realitat al mite, a càrrec de l’estudiós de Clavé, Roger Canadell, doctor en filologia, i que comptarà amb l’actuació de la coral ElCarmecanta, dirigida per Laura Martínez.

El dijous 11 de febrer, a la mateixa hora, la musicòloga i professora de l’ESMUC. Anna Costal i Fornells, parlarà d’Els cors de Clavé, una nova cultura popular laica i republicana, conferència acompanyada de l’actuació de la Coral de Músiques de Manlleu, dirigida per Laia Rovira i Laia Sellarès. Per acabar el cicle, dijous 25 de febrer el musicòleg i director del Museu de la Música de Barcelona, Jauem Ayats, se centrarà en Els cors obrers al Ter mitjà, i la clausura l’oferirà la coral La Teuleria, dirigida per Julio Garcia.

L’entrada és lliure i gratuïta a totes les conferències.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Magda Saura i Carulla a gener 21, 2016 | 07:09
    Magda Saura i Carulla gener 21, 2016 | 07:09
    Cal fer pre-inscripció a les conferències?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa