Tornaveu
Un assaig sobre la francmaçoneria i els joves guanya el primer premi Rossend Arús

La tarda del dimarts 27 de setembre, data significativa per ser la festivitat maçònica de l’Equinocci de tardor, s’ha celebrat l’acte de resolució de la segona edició dels premis literaris Rossend Arús, destacat maçó, i influent periodista i dramaturg que en morir va cedir la seva casa del Passeig de Sant Joan a l’Ajuntament de Barcelona, per crear l’actualment poc coneguda, però d’accés públic, Biblioteca Arús. Aquets premis, organitzats pel Gran Orient de Catalunya, es concedeixen a obres literàries que destaquin per la seva divulgació i aprofundiment de la maçoneria.

L’acte celebrat a l’esmentada biblioteca ha suposat el coneixement dels autors premiats en les categories d’assaig inèdit, obra publicada i de poesia. Cal destacar que el jurat ha conegut la identitat dels autors dels textos reconeguts quan ha obert la plica contenedora que acompanyava, segons recollien les bases, el sobre amb el treball presentat. El primer premi, el d’assaig inèdit amb una dotació econòmica de 1.000 euros, ha premiat l’assaig La Francmaçoneria i el jovent: atraient i formant les elits morals del futur, a càrrec de Lluís Pérez i Lozano, del Prat de Llobregat. Pel que fa a la categoria de treball ja publicat, s’ha premiat, amb 300 euros, l’obra El Venerable Mestre. La cadira de Salomó, text publicat per l’editorial masonica.es a càrrec del barceloní Josep Lluís Domènech i Gómez. Finalment, en la categoria de poesia inèdita el jurat ha premiat el treball Enantiodromos, a càrrec de Jofre Rovira i Puig de Barcelona.

El jurat ha valorat, així mateix, l’alta qualitat d’alguns altres treballs presentats i en recomanarà, previ permís als autors, la seva publicació al lloc web del Gran Orient de Catalunya. També es vol fer un esment especial a les obres publicades per Quim Gallart i Albert Testart, destacant-ne la seva qualitat i alt valor en defensa i promoció de la Francmaçoneria.

Gran Orient de Catalunya

El Gran Orient de Catalunya s’engloba dins del corrent liberal de la francmaçoneria, és a dir, és una obediència adogmàtica i mixta. Les llotges federades dins del GOC no només són presents arreu del territori català. A les llotges presents a Barcelona (un total de quatre), Figueres, Granollers, Lleida, Tarragona, Girona, s’hi afegeixen quatre a Perpinyà i a Còrsega, i una més a Estocolm.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa