Tornaveu
Tot a punt per a la Universitat Catalana d’Estiu

Enguany dedicada a la Mediterrània com a espai comú dels Països Catalans, la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) se celebrarà del 16 al 23 d’agost a Prada de Conflent. La UCE, tota institució quant a difusió i coneixement de tot allò que ens és comú als Països Catalans afronta la seva 48a edició, amb un programa que combina, les classes pròpiament dites, els actes i els tallers.

L’activitat diària a l’UCE comença de 9 a 12 del migdia amb els cursos i els seminaris i continua de 12 a 1 del migdia amb els actes públics (homenatges i conferències). Després de dinar, de 3 a 5 de la tarda, podeu assistir als tallers i de 5 a 7 als debats i taules rodones. Cada vespre i per a tots els matriculats hi ha concerts i espectacles: alguns dies a les 8, a l’amfiteatre del Liceu Renouvier, a les 9 a la plaça de la vila. A partir de les 11, també cada nit hi ha una programació de cinema a la sala Lido de Prada.

Actualment els interessats poden inscriure-s’hi a través de la página web de la UCE, fent clic aquí.

Un temari transversal

Amb l’objectiu de la transversalitat, el programa de cursos contempla cursos des d’àrees de la ciencia (El canvi climàtic: estat de la qüestió després de la COP 21 de París, a càrrec del doctor Martí Boada i Juncà), a la literatura (Vida i obres de Ramon Llull, a càrrec de Joan Santanach i Suñol). Pel que fa als tallers, hi haurà tallers sobre teatre (tant pel que fa a la interpretació com a l’escriptura), dansa o sardanes, entre d’altres.

A banda d’actes i presentacions diverses, cal destacar la taula rodona 40 anys del Congrés de Cultura Catalana: repensar els Països Catalans, amb Marta Rovira, presidenta de la Fundació CCC, Joan Becat, de l’Institut d’Estudis Catalans, Jordi Casassas, president de l’UCE, l’escriptor Víctor Labrado i Sebastià Serrà, de la Universitat de les Illes Balears. A més, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, confederació editora de Tornaveu, organitza un fòrum obert sobre el Patrimoni Cultural Immaterial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa