Tornaveu
S’editen les taules de pensament de Fira Mediterrània sobre cultura popular

Organitzades per Fira Mediterrània al llarg del segon semestre d’aquest anys s’han realitzat diverses taules de pensament al voltant de diversos temes de la cultura popular. De cada taula s’han realitzat informes, que es poden consultar a la pàgina web de Fira de la Mediterrània (fent clic aquí).

Editats amb un format àgil de revista aquests documents inclouen les declaracions dels participants a cada taula, de manera que permeten una aproximació a algunes de les qüestions tractades. Els informes que es poden trobar a la web són els de les següents taules de pensament: Folk i músiques del món a Catalunya (celebrada el 6 de maig), Música d’arrel, desenvolupament d’una carrera artística (14 de maig), La comunicació de la cultura popular (també el 14 de maig) i Les arts escèniques i comunitat (28 de maig).

Les taules de pensament són un espai de trobada entre els principals actors d’un determinat àmbit que es reuneixen per debatre sobre alguns dels projectes o iniciatives més capdavanteres que els mateixos implicats duen a terme. És un espai de trobada que s’allunya de la conferència, ja que no hi ha públic, però sí moderador i relator que permet que els participants s’escoltin i s’incentivi el diàleg entre ells.

L’equip de Tornaveu amb la presència de Josep Viana, com a president de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, confederació d’entitats de cultura popular editora va participar el 14 de maig a la taula de pensament de comunicació. Coincidint amb la majoria dels participants, on hi ha havia representants dels geganters, sardanistes, Adifolk, així com professionals dels mitjans de comunicació i de les institucions, en aquesta sessió es van ratificar les bones pràctiques que duen a terme a nivell comunicatiu les diferents entitats, cosa que permet que la cultura popular sigui present als mitjans i xarxes socials.

Podeu descarregar individualment cadascuna de les taules de pensament, fent clic als següents enllaços:

Folk i músiques del món a Catalunya

Música d’arrel, desenvolupament d’una carrera artística

La comunicació de la cultura popular

Les arts escèniques i comunitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa