Tornaveu
‘Reinicia’, una plataforma per coordinar el disseny d’un nou país

Divendres 29 de maig s’ha presentat a les cotxeres de Sants la plataforma Reinicia Catalunya, que pretén ser un espai de participació social per definir les bases constitucionals, nascut de la unió de diverses entitats.

En aquest aspecte, “Reinicia Catalunya aplegarà totes les iniciatives, les que ja han sorgit i les puguin anar sorgint, per coordinar-les, impulsar-les i potenciar la participació política de la ciutadania per dissenyar un nou estat”, tal com han afirmat els seus impulsors.

Això es concretarà en què a través de Reinicia Catalunya l’usuari podrà accedir a l’agenda de tots els actes que es realitzin per potenciar el diàleg sobre les bases del nou país i de la reflexió sobre una nova constitució. Sessions de debat sobre propostes de sanitat, educació, economia, territori, corrupció, forma de govern, Administració de la justícia, el sistema electoral… seran presents a l’agenda de Reinicia Catalunya. A més, la web també obre la porta a la participació de l’usuari, ja que podrà comunicar a la web si organitza un d’aquests debats sobre un tema, i serà inclòs a l’agenda.

Més enllà de la difusió dels debats, Reinicia Catalunya recollirà tots els resultats d’aquests debats i crearà fitxes informatives. Així doncs, la plataforma pretén ser una eina per articular totes les energies de pensament i de reflexió al voltant del disseny del nou país.

El concepte de convenció constitucional

La iniciativa neix de la unió d’un conjunt d’entitats com El País Que Volem, Assemblea Nacional Catalana, Grup Promotor per a la Convenció Constitucional, Juristes per la Independència, La Marxa Som, Òmnium Cultural, Parlament Ciutadà, Procés Constituent, Sobirania i Justícia, Súmate, Unanovaconstitució.cat. Els impulsors es refereixen al concepte convenció constitucional, un procés inclou diversos procediments democràtics, cadascun dels quals aporta virtuts específiques al procés. L’objectiu es promoure la participació de totes les organitzacions, els actors institucionals i socials implicats, així com la ciutadania, amb la finalitat que el text constitucional acabi amb l’aprovació per referèndum. Els organitzadors exposen exemples recents de processos similars, com per exemple a Irlanda, Islàndia o les previsions del Llibre Blanc a Escòcia.

Podeu consultar la web de Reinicia Catalunya, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa