Tornaveu
Reflexions al voltant de Pessoa i Prada

El 20 d’agost va finalitzar el curs dedicat a Pessoa, el gran poeta èpic portuguès de la modernitat. Enguany se celebren els 75 anys de la seva mort i durant aquest curs, a càrrec de Perfecto Cuadrado, Joan Alegret, Nicolau Dols i Carles Cabrera, tots ells de la UIB, s’ha intentat reflexionar sobre el gran poeta i el context històric en què va viure.

Pel que fa a les relacions històriques entre Portugal i Catalunya, Cuadrado assegura que: “Des del segle XIX hi ha hagut relacions intermitents d’interès, i també llargs períodes de silenci que sovint han estat fruit de les casualitats i d’algunes personalitats que en un moment determinat han sabut cercar i propiciar aquestes relacions com ara Ribera i Rovira, Fèlix Cucurull o Manuel de Seabra”.

D’altra banda, el professor Cuadrado, nascut a Zamora i resident a Mallorca des dels anys 70, reivindica la cultura catalana i reflexiona sobre el futur dels Països Catalans. “Veig que hi ha uns lligams, un passat comú i actual d’història, llengua i cultura. Hem d’aprendre a defensar junts les nostres diferències, sinó no aprendrem mai a conviure”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa