Tornaveu
Reflexions al voltant de la construcció del territori al Museu Darder de Banyoles

De quina manera s’ha projectat, ordenat i construït el territori al llarg dels anys. Què passa quan, com és sovint, les línies traçades en el mapa no corresponen amb els sentiments identitaris de les persones que l’habiten. Quines conseqüències han tingut la creació de les províncies o les comarques, en temps de Ferran VII i la II República respectivament.

Són alguns de les reflexions que proposa la nova publicació de la CCEPC, que recull les 23 relatories, comunicacions i ponències que es van presentar en l’XI Congrés de la CCEPC celebrat a Banyoles el 23 i 24 de novembre de 2018. El volum està organitzat en tres blocs, els mateixos que van estructurar el congrés: La construcció de les personalitats territorials; Ordenar (i administrar) el territori, canviar la societat, i Identitats territorials i representacions polítiques: societat i cultura.

Després de la presentació, les reflexions continuaran amb una conversa entre Òscar Jané, de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Associació Mirmanda, i Jaume Mascaró, de la Universitat de Barcelona i de l’Institut Menorquí d’Estudis, moderats per Joan Nogué, de la Universitat de Girona i del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles.

Més informació en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa