Tornaveu
Quina repercussió va tenir el Congrés de Cultura Catalana a Menorca?

Una altra taula rodona, en aquest cas prevista dimecres 27 d’abril a l’Ateneu de Maó (20.00 h), debatrà sobre «El Congrés de Cultura Catalana. Una mirada cap al futur». Repetirà intervenció Joan Pons, i també hi intervindran les mestres Maria Juan i Pilar Pons, l’arquitecte Enric Taltavull, el poeta Pere Gomila i la presidenta de l’ateneu Margarita Orfila.

Divendres 29, el recital poeticomusical «1977-2022, 45 anys de poesia» posarà el punt final al programa de commemoració al Cercle Artístic de Ciutadella (20.00 h).

Llibre de Nel Martí sobre el Congrés de Cultura Catalana a Menorca

L’escriptor Joan Manuel Martí i Llofriu ha publicat Reinventar-se per ser un (nou) país. El Congrés de Cultura Catalana a Menorca (Editorial Moll, 2022). L’assaig de Martí posa de manifest que, en consonància a la transversalitat del congrés, format per vint-i-cinc grups de treball que transcendien àmpliament l’esfera cultural, el CCC va tenir un impacte notable en el conjunt de la societat menorquina. Sota el seu paraigua, es va reivindicar el filòleg Francesc de Borja Moll, va impulsar-se l’Enciclopèdia de Mallorca, va recuperar-se l’Escola d’Estiu per a Ensenyants, es va promoure la primera campanya del GOB, i es va contribuir a la creació de l’Assemblea Democràtica de Menorca, plataforma aglutinadora de l’oposició al règim franquista a l’illa. Martí també exposa les biografies dels principals participants del congrés a Menorca i analitza les conclusions que se’n van extreure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa