Tornaveu
Publicades les actes de la III Jornada de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears

El fil conductor del programa va ser la gestió dels equipaments culturals en la preservació de les expressions culturals autòctones. El primer bloc temàtic que es va abordar, titulat “Museus i Patrimoni Immaterial”, va comptar amb les reflexions del director del Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona Josep Fornés, la directora del Museu Etnològic i de l’Arxiu del So i la Imatge d’Eivissa Lina Sansano, la responsable del funcionament de Ca n’Oliver Maria Àngels Hernández, i Miquel Àngel Marquès i Pilar com a representants del Consell Insular de Menorca.

El segon àmbit de reflexió va servir per a conèixer algunes experiències de dinamització patrimonial impulsades des de les illes i la Península. Francesc Cabañés va tractar sobre el programa didàctic del Museu València d’Etnologia; Carme Castells va compartir els projectes divulgatius de la Fundació Mallorca Literària; finalment, el parlament de Pere Planells va dissertar sobre la necessitat d’ensenyar el patrimoni etnològic i cultural a través dels currículums educatius.

Prenent el seu relleu, Sebastià Serra i Fernando Vegas, professors de la Universitat de les Illes Balears i la Universitat Politècnica de València, respectivament, van exposar els seus punts de vista sobre la catalogació del patrimoni immaterial. Finalment, Va tancar el programa un debat moderat per Andreu Ramis, coordinador del llibre, i un discurs de cloenda de la senyora Francesc Tur, consellera de Cultura, Praticipació i Esports del Govern de les Illes Balears.

No és atrevit afirmar que l’organització de les quatre jornades celebrades fins al moment, no debades convé afegir-hi la celebrada a Menorca aquest any, ha estat decisiva en la redacció de la Llei de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de les Illes Balears, aprovada el 26 de mar de 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa