Tornaveu
Neix la col·lecció de llibres ‘Paragrafies’, dedicat a coreògrafs catalans

L’editor de Comanegra Jordi Puig remarca que l’aportació principal de la col·lecció és “omplir el buit sobre textos teòrics de dansa i sobre grans coreògrafs, que no es pot trobar res en llibreries”. En aquest sentit, la col·lecció constarà de dos títols en català i en castellà cada any, que es dedicaran a difondre el treball de coreògrafs catalans. I serà una col·lecció transversal pel que fa a estètiques, generacions o escriptura coreogràfica. Amb ‘Paragrafies’, s’inicia una nova col·laboració entre l’Institut del Teatre, el Mercat de les Flors i l’editorial Comanegra, que busca crear “un arxiu de pensament pràctic i efímer, un pensament que demana amb urgència de ser comunicat”. En el cas de El que m’agradaria que la dansa fos, està escrit pel mateix Cesc Gelabert, i relata l’experiència del coreògraf, la complicitat del mestre, la proximitat de qui tradueix en paraules el que fa anys que exercita a la seva vida i en les seves creacions.

L’autor mostra la veritable essència d’un moviment habitat pel cor i la ment. Els seus espectacles han estat mostraris vius d’aquesta mateixa caixa d’eines, així que el llibre ajuda a entendre com i per què ens movem, però també com i per (a) què s’ha mogut l’artista.

El de Pere Fauna, que es publicarà al setembre, és un treball coral amb textos escrits pel coreògraf i altres de crítics, especialistes i amics. Per a l’editorial, aquesta col·lecció serà un test per saber si hi ha mercat o no per a aquest tipus de volums, atès que actualment l’oferta és pràcticament inexistent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa