Tornaveu
Móra la Nova, epicentre de la recerca local

Planificar, registrar i difondre. Aquests són els tres passos fonamentals en qualsevol recerca històrica, i entorn aquests eixos s’estructurà la IV Jornada de l’Institut Ramon Muntaner Cultura i recerca en el territori, que se celebrarà l’11 i 12 de novembre a Móra la Nova. La vila ebrenca acollirà una mostra dels projectes desenvolupats per les associacions adherides a la Coordinadora de Centre d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC).

L’Ajuntament de Móra la Nova acollirà el toc d’inici del programa (divendres 11, 20:00h). El consistori moranovenc albergarà la presentació de dos llibres de caràcter institucional: les Jornades de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans celebrades a Móra la Nova (2014), i les transcripcions de la IX Edició de l’Esplai Despuig a Perlada (2015), recollides en Oportunitats i reptes de la cultura en el context actual. Els senyors Josep Santesmases i Lluís Puig, president de la CCEPC i director general de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya respectivament, destacaran la importància d’aquesta edició. A continuació, els assistents podran gaudir de l’espectacle “De Muntaner a Llull”, a càrrec de Toni Xuclà i la meravellosa veu de Judith Neddermann.

Dissabte 12 tindrà lloc el plat fort de la Jornada. 17 entitats locals i comarcals de recerca, provinents dels quatre punts cardinals dels Països Catalans, presentaran els treballs més recents que han emprès. Entre altres, es presentaran radiografies (El llibre blanc del Penedès i El llibre Blanc del Baix Llobregat), jornades de centres d’estudis (de l’Institut Estudis Baleàrics, la Federació d’Instituts Comarcals del País Valencià, i el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià) i projectes (la premsa durant la Primera Guerra Mundial a Sabadell, l’assistència al call de Barcelona, o l’estudi documental sobre les parròquies de la Santa Creu de Rodes i Sant Esteve de Mata).

L’assistència a les jornades és gratuïta. Les inscripcions es poden adreçar al correu [email protected] o al telèfon 977 401757 de l’Institut Ramon Muntaner.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa