Tornaveu
Manuel Vicente, David Oliva i Llorenç Lluell, guanyadors dels Premis Literaris Rossend Arús 2020
Atesa l’actual situació sanitària, el Gran Orient de Catalunya (GOC) ha decidit ajornar sine die el lliurament dels guardons, inicialment prevista el 8 d’octubre de 2020, en un acte que també havia de servir per celebrar el 125è aniversari de la Biblioteca Pública Arús. L’equipament, situat al bell mig de Barcelona (Passeig de Sant Joan, 26) custodia les donacions de personatges tan cèlebres com Valentí Almirall, Apeles Mestres, Víctor Balaguer, Joaquim Miret Sans o del mateix fundador, Rossend Arús.

Les bases de la quarta edició dels Premis Literaris Rossend Arús contemplaven tres categories. L’estudi Devot del saber i del bell sentir. Biografia d’Eudald Carbonell i Masbernat (1858-1928), presentat pel barceloní Manuel Izquierdo, ha estat reconegut amb el Premi Rossend Arús d’Assaig inèdit. El treball repassa la trajectòria d’un dels fundadors de l’Associació Catalana d’Excursions Científiques, impulsor de l’Institut Català de les Arts de Llibre, director de la reputada revista La Ilustració Catalana, i també bibliotecari de l’esmentada Biblioteca Arús.

En la categoria reservada als treballs publicats que difonen la maçoneria en l’àmbit profà, el jurat ha guardonat l’obra Possibles empremtes maçòniques a la Casa Ricart de Vic i simbologia derivada coincident. L’autor, David Oliva, és membre del GOC i també del Rotary Club Vic-Osona. Finalment, en la categoria Poesia inèdita i de caràcter maçònic, els Premis han reconegut l’obra REFECTORIUM – Poemes del silenci, de Llorenç Lluell.

El jurat de la quarta edició dels Premis Literaris Rossend Arús ha estat conformat per la directora gerent de la Biblioteca Pública Arús Maribel Giner, el gran mestre del Gran Orient de Catalunya Ernest Ruiz, i altres representants de la francmaçoneria catalana: Antoni Castillo, Pius Pujades, Jaume Nolla i Joëlle M.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa