Tornaveu
L’Espai Despuig debatrà sobre els reptes culturals actuals

El proper 14 de novembre de 2015, a l’espai Miquel Mateu del Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada, se celebrarà la novena edició de l’Espai Despuig, amb el títol Oportunitats i reptes del món cultural en el context actual, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, l’Ajuntament de Peralada i l’Institut d’Estudis Empordanesos, amb el suport de la Fundació Josep Irla.

Aquesta nova edició de l’Espai Despuig vol analitzar les noves perspectives culturals i de les possibilitats de col·laboració que s’obren amb la nova perspectiva política en els diferents territoris de parla catalana, bé dins d’iniciatives ja en marxa, bé per a la construcció de noves propostes de treball conjunt.

L’activitat començarà a dos quarts de dotze del migdia amb la presentació de la base de dades de l’Associacionisme històric català (1870-1980) elaborada pel grup de recerca ISOCAC de la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’IRMU i la CCEPC, a càrrec de Ramon Arnabat i Mireia Ros.

Seguidament, es durà a terme la taula rodona. Oportunitats i reptes del món cultural en el context actual, amb la participació de Jaume Mascaró (Consell Científic de l’Institut Menorquí d’Estudis), Antoni Prats (Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta), Josep F. Moragrega (Òmnium Cultural Terres de l’Ebre i Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre) i Ramon Arnabat (Universitat Rovira i Virgili, Institut d’Estudis Penedencs i Consell Social de la Cultura vinculat al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). La moderació de la taula anirà a càrrec d’Anna M. Puig (Institut d’Estudis Empordanesos).

Aquesta activitat és gratuïta, però caldrà fer inscripció prèvia a l’activitat al tel. 977401757 i/o a l’a/e [email protected], pel control d’assistència a les diferents activitats i a la ruta.

Després de la taula rodona s’oferirà un dinar al Grill del Celler, amb un preu de 17,50€. Tothom que hi vulgui assistir també s’hi podrà inscriure prèviament al 977401757 i/o a [email protected]. El termini per a realitzar la inscripció és 10 de novembre de 2015.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa