Tornaveu
L’escriptora i activista Bel Olid reflexionarà sobre el feminisme a la pròxima conferència de l’Ens

Bel Olid, també traductora, professora de filologia catalana a la UAB, presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i activista pels drets de les dones, és la ponent convidada a la Conferència de l’Ens del mes de juny. Amb el títol El feminisme, una eina col·lectiva, reflexionarà sobre alguns dels conceptes claus de la lluita feminista, que considera que ha de ser necessàriament un moviment transversal, ja que “és una lluita pels drets de tothom, som dones, som pobres, som negres, som moltes coses”.

Amb una quinzena de llibres publicats (assajos, novel·les, literatura infantil i juvenil), Olid assegura que als inicis van ser força complicats (per aconseguir publicar primer va haver de guanyar un premi), per ser dona i també per ser de classe baixa, i que encara ara quan treu un llibre de ficció li segueixen preguntant per què els seus personatges són dones. Per això, aquesta imatge de la metralleta: “És el meu tresor. És el meu dir «no em veureu sotmesa». Encara més important: és el meu ser lliure d’imaginar-me la violència i triar, tanmateix, actuar d’una altra manera”.

Ens se suma a la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural

La conferència serà el dimecres 5 de juny a les 19 hores a la seu de l’Ens, i s’inscriu en les activitats de celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural, que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat per fer visible la força i el dinamisme d’aquest sector a Catalunya. De l’1 al 10 de juny, organitzacions i equipaments del tot el territori obriran les seves portes i oferiran tota mena d’activitats especials (des de concerts, tallers, assajos oberts, etc.), per mostrar la seva tasca i compartir el seu entusiasme amb tots els ciutadans.

La conferència de l’Ens compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

L’entrada a l’activitat és gratuïta fins a completar l’aforament. Us podeu inscriure prèviament a la conferència enviant un correu a [email protected] o trucant al telèfon 93 269 10 42.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa